С 250 км в час с мотор в насрещното - ще има ли наказани?

  • 28 август 2016 08:44

  • 3170
  • 4
С 250 км в час с мотор в насрещното - ще има ли наказани?
©

В клип, изпратен от зрител на Нова тв в рубриката ни „Моята новина”, се вижда как мотористи развиват скорост до 270 км/ч.

Карат на задна гума и застрашават както собствения си живот, така и този на останалите участници в движението по подбалканския път. Беше подаден сигнал до органите на реда.

Имаше информация, че собственикът на мотора, чийто регистрационен номер се вижда на видеото, е намерен. Не е ясно обаче дали той е управлявал мотоциклета.

„Този моторист успява да наруши всичко, което е описано в Закона за движение по пътищата – като се започне от скоростта, през начина на каране на една гума и се стигне до разминаването в насрещна лента на движение. С тази висока скорост това може да доведе до шок и у другите участници в движението”, коментира в „Събуди се” Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Според него трябва да се помисли за въвеждането на задължителен психотест за хората, които ще се обучават за мотористи.

„Чакаме от няколко години да се създаде изцяло нов закон, но това означава, че трябва да се променят и правните норми. На този човек, ако му се вземе мотора за летния период, ще бъде едно доста сурово наказание. Но това не е гаранция, че утре няма да вземе друг мотор и да направи същото нещо още по-озлобен”, смята Иванов.

„Лошото в случая е, че той не застрашава само собствения си живот, а и този на останалите на пътя, което е най-голямото му нарушение”, каза от своя страна Георги Петров от Българската федерация по драг рейсинг.

По думите му това е един вид адреналин от играта със смъртта.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3170 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.08.29 | 07:53

4
Колкото повече мотористи станат донори, толкова по-добре за нациата.
жж

2016.08.29 | 02:02

3
Да им се раздават безплатни мотори.

2016.08.29 | 02:02

2
Призив:Пазете мотористите-как да пазиш такъв идиот!?
Симеон

2016.08.28 | 22:36

1
Ако не започнат да се наказват драстично всички участници в движението нарушили закона,нищо няма да се промени.глоби започващи от 500 лв , за минаване на червено,за прввишена скорост и др, Ама дали бил той на мотора,нямал пари за глобата- отнема се превозното средство..глобите не се налагат за да се събират приходи от тях,а за да предотвратяват нарушение.а ,че някой щял да се озлоби-защо не се озлобяват в сащ или германия-защото компромиси няма.

Добави коментар

Водещи новини