Стотици изпратиха Димитър Цонев (обновена+снимки+видео)

  • 27 август 2016 18:47

  • 103671
  • 8
Стотици изпратиха Димитър Цонев (обновена+снимки+видео)
© Булфото

Стотици близки, колеги, приятели и политици дойдоха да се сбогуват с журналиста Димитър Цонев днес на неговото поклонение в столичния храм "Св. Седмочисленици".

"Аз ще го запомня само с добро, той самият беше голям добряк. Много ми помогна по времето на премиерството. Имаше феноменално чувство - първо за отговорност и професионалност, но и за хумор, и да импровизира в трудни моменти. И въобще винаги беше чудесна подкрепа и жалко е, че си отиде", каза пред журналисти Симеон Сакскобургготски. Димитър Цонев беше говорител на бившия премиер.

Журналистката Цветанка Ризова определи Димитър Цонев като съвършен колега, много прекрасен и много добър човек. Той беше много спокоен, много мъдър и добронамерен. Беше човек, който можеше да анализира, можеше да говори, а можеше и да мълчи, сподели Ризова, която е работила заедно с Димитър Цонев.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза пред журналисти, че Димитър Цонев винаги е бил много подготвен професионално за разговорите, които са водили. Извън камерата бяхме приятели и много ще ми липсва, добави Нинова. Тя сподели, че Димитър Цонев е бил също много човечен, много мил и сърдечен човек.

Проф. Огнян Герджиков, който е бивш председател на Народното събрание, каза че ще запомни Димитър Цонев като един изключително позитивен човек - слънчев и изключително интелигентен. С неговата кончина загуби не само телевизията, но загубихме всички ние, защото като че най-качествените хора си отиват "с предимство от този свят". Много ми е мъчно за него и не мога да повярвам, че вече го няма, сподели проф. Герджиков.

Омбудсманът Мая Манолова каза, че Димитър Цонев е бил много добър, много почтен и много професионален човек. "Не познавам толкова добър човек сред журналистите и сред колегите си", заяви Манолова. Тя отбеляза, че Димитър Цонев винаги е имал възможност "да я постави на тясно - нея, или някой друг от събеседниците си, но никога не го е правил". Димитър Цонев винаги е бил добронамерен, почтен, един от най-добрите хора, изобщо, които познавам, каза Мая Манолова.

Дошлите на поклонението не носеха цветя, след като близките на Димитър Цонев призоваха преди дни пред медии - вместо цветя, парите за тях да се даряват на фондацията, която ще бъде създадена в памет на Митко Цонев, за да подпомага млади журналисти.

След дошлите на поклонението на Димитър Цонев бяха генералният директор на БНТ Вяра Анкова, както и много негови колеги от националната телевизия.

С журналиста се сбогуваха също министрите Меглена Кунева и Вежди Рашидов, както и Сергей Станишев, Илияна Йотова, Янаки Стоилов, Ангел Найденов, Красимир Велчев, Росен Петров, Даниел Вълчев, Уляна Пръмова, Венелина Гочева, Сашо Диков, Маргарита Михнева, Велислава Дърева, Камелия Тодорова и много други.

Последвайте канала на

БТА
103671 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Бай Киро арматуриста

2016.09.15 | 22:33

8
Леле, чак сега разбрах, че между нас е живяло едно "божество"
Циклон - Б

2016.09.15 | 22:33

7
Ай сиктир с тоя пъпеш ве, толкова достойни хора си отиват и дума няма за тях. С какво е по-заслужил от един учител, един миньор, един лекар и т.н.С какво е допринесъл за обществото? Само вижте изпращачите и ще ви стане ясно що за човек е бил.
Красимира Делчева

2016.09.15 | 22:33

6
Винаги съм знаела и виждала ,че злобни и комплексирани хора съществуват, но че са толкова много ..... Тези ,които пишат,че защо толкова се пише за Димитър Цонев, ами защо не, няма да пишат за тях, пък като толкова искат да направят така,че да ги забележим. То пък за какво се обяснявам, то гроздето е кисело за някой. Дълбок поклон от мен.

2016.09.15 | 17:04

4
narkoman
beIN SPORTS

2016.09.15 | 17:04

5
No Lyskav
До beIN SPORTS и Гост 2

2016.09.15 | 17:04

3
Птичеглави малоумници
Миро

2016.09.15 | 17:04

2
Едно комунистическо чедо
защо така

2016.09.15 | 17:04

1
Скромен и мил човек за когото толкова хора тъгуват и плачат, но семейството му е много странно - постоянно изявления , излишни думи, почти театър.Дори ми загорча от техните планове и ми се щеше да бяха по-смирени и тихи.

Добави коментар

Водещи новини