Голяма огнена стихия в Поморие (снимки+видео)

  • 27 август 2016 11:57

  • 20048
  • 0
Голяма огнена стихия в Поморие (снимки+видео)
© Булфото

Огнената стихия в Поморие, която рано тази сутрин паникьоса туристи и местни, най-вероятно е причинена от късо съединение. Това съобщи  очевидец на инцидента, според когото техническа неизправност е възпламенил павилион за търговски цели, пише "Флагман".

Не е изключен обаче и вариантът за умишлен пожар.

Заради силния вятър пламъците се разраснаха много бързо и обхванаха и други магазини. На място са изпратени три пожарникарски екипа, които в продължение на час и половина заедно с доброволци гасяха огъня.

Въпреки че пожарът е овладян, продължава да дими. Огнеборците ще останат на място, докато не локализират стихията напълно. Зад горящите обекти се намират къщи, в които живеят няколко семейства. Най-големият страх на поморийци тази сутрин бе пожарът да не стигне до домовете им.



Наемателите на клетките-магазини, които лятото се използват за продажба на най-различни стоки - от парфюмерия до магазин за дрехи, чанти и сувенири, са в паника. По време на пожара те се опитваха да спасят стоката си, влизайки в пламъците, за да изнесат, каквото могат. Изгоря им бизнесът, с който се препитават, и то в разгара на сезона, когато в морския град има най-много туристи.

За щастие няма данни за пострадали хора, но нанесените щети са за хиляди левове.
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
20048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини