Германските власти слагат черни кутии на всички коли

  • 27 август 2016 10:25

  • 3964
  • 2
Германските власти слагат черни кутии на всички коли
©

Наличието на безпилотни коли провокира властите в Германия да се замислят върху идеята дали не е удачно във всеки автомобил да има черна кутия, подобно на тази в самолетите. За целта се работи на законодателно ниво.

Дискусиите на тема безопасността на робомобилите и готовността им да се влеят в общия поток от коли се разгоря с нова сила след скорошен смъртен случай с Tesla Model S. Движейки се в режим автопилот, колата не е могла да разпознае опасна ситуация, в резултат на което е последвал удар. Шофьорът на колата загива.

Според властите в Германия, за да се установи точно причината за пътно-транспортните произшествия с участието на робомобили е желателно те да бъдат снабдени с „черна кутия“.

Такова устройство ще записва параметрите на движение, а в това число и информация за това кой в дадения момент е бил зад волана – компютърът или човекът. Тази система позволява да се изясни дали шофьорът е следвал препоръките на бордовия компютър или е преминал към ръчен режим на управление.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
3964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.30 | 20:50

2
Глупости! Искат да сложат черни кутии най-вече за да ни следят!!!
я

2016.08.28 | 19:29

1
говори се за авто-пилотните автомобили в германия , а нашите милиционер-бизнесмени казват за всички , явно са съзряли пак възможност за поръчка / като камерите по пътя/ ненужно но пък добре платено от данъците , важно е да се говори за ;закон; и ;сигурност;

Добави коментар

Водещи новини