Пуснат за операция от затвора русенец е заловен с нелегални мигранти

  • 27 август 2016 09:39

  • 1676
  • 1
Пуснат за операция от затвора русенец е заловен с нелегални мигранти
©

Затворник от Белене, роден в Русе, пуснат да си направи операция на дископатия, е бил заловен да превозва 11 нелегални мигранти край Царево. Общо трима мъже са били задържани с две коли, докато помагали на група от 11 иракчани да преминат границата на страната, съобщиха от прокуратурата.

Единият от задържаните е Росен Ц. на 54 години от Русе. Той е бил осъден на 6 години лишаване от свобода, в условията на рецидив. Изтърпява присъдата си в затвора в Белене, но през юни тази година е бил освободен, за да може да лекува дископатията си.

Първоначално с прокурорско постановление изпълнението на наказанието му е било прекъснато с месец, а на 18 август, отново с разпореждане на магистрати, е бил освободен за още 30 дни. Русенецът успял да „уплътни” отпуска си от затвора. На 24 август, когато според медицинските документи трябвало да му бъде направена операция в болница в Русе, Росен, заедно с двама съучастници натоварил от граничната зона в джип "Тойота Рав" девет мъже, една жена и дете от Ирак, които влезли нелегално у нас от Турция.

Крайната цел била чужденците да стигнат до Германия, като българите получили за това 6000 евро. Затворникът обаче бил засечен на пътя от екип на жандармерията. Росен не се подчинил на разпореждането да спре и натиснал газта, но бил задържан след специализирана операция. Районна прокуратура-Царево е внесла в Съда и искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стажа“ спрямо тримата обвиняеми.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1676 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.27 | 21:09

1
Не си е платил на всички по канала, а само в началото...

Добави коментар

Водещи новини