Вече има кандидати за изгубените пари в Перник

  • 26 август 2016 20:59

  • 26602
  • 0
Вече има кандидати за изгубените пари в Перник
© Novini.bg

Вече една седмица полицията в Перник издирва собственика на четирицифрена сума, която беше открита от пенсионер. Появиха се претенденти за изгубените пари, съобщава Нова телевизия.

Миналият петък 69-годишният Иван отишъл да купи диня. По пътя възрастния мъж намерил голяма сума пари и без колебание отишъл да ги предаде в полицията. „Не се гордея с постъпката си. Смятам, че това е единственият път, по който трябва да се постъпва”, разказа той.

След оповесяването на случая в Районното управление на полицията започнали да пристигат мераклии. Един от кандидатите се появи днес. „Изтеглих голяма сума пари. Една част от тях похарчих, а другата – изгубих. Трябва да са между 4000 и 5000 лева”, разказа Александър Петров. За полицаите обаче това не е достатъчно. За да върнат парите на истинския им притежател, той трябва да посочи точната сума, къде точно са изгубени парите, в какво са били парите, имало ли е нещо с тях и самите купюри. Мъжът не знае кога точно се е простил с банкнотите. Твърди, че това се е случило или в края на юли или през август месец.

Случайно или не, всичко явили се претенденти, заявяват че банкнотите били в черен плик, какъвто беше показан и в репортажа. „Идва и друг човек, посочи района, но всичко друго не съвпадаше. Последният човек посочи в какво са били парите, но сумата е доста различна”, обясни началникът на I РПУ в Перник Владимир Тодоров.

И макар полицаите да не казват дали появилите се мераклии лъжат, факт е, че все още няма човек, на когото да върнат изгубените пари. Ако истинският собственик все пак се появи, полицаите смятат да направят задълбочена проверка как парите са придобити.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
26602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини