Реформаторите притеснени от международната обстановка

  • 26 август 2016 15:02

  • 3095
  • 4
Реформаторите притеснени от международната обстановка
© Булфото (Архив)

Притеснени сме от това, което става в международна среда. Това сподели Найден Зеленогорски от Реформаторския блок (РБ). По думите му именно заради сложната обстановка партията търси силен кандидат.

"И в тоя смисъл сме доволни, че и четиримата кандидати на РБ имат ясна евроатлантическа ориентация", коментира той.

Днес РБ се събра на поредни консултации за издигането на кандидат-президент.  По думите му, лансираната от лидера на БЗНС Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. идея за издигане на обща кандидатура за президент на РБ и ГЕРБ не е актуална.

"Твърде е късно за такъв разговор и няма покана от ГЕРБ за такъв вариант. Ние си вървим по нашия път, те вече имат график, слоган и дати за представяне на кандидата им", категоричен бе Зеленогорски.

Той подчерта, че има по-високо ниво на доверие в РБ и сред председателите и партньорите в Блока и се работи за единна кандидатура, която да се поддържа от всички партии в РБ, за да се мобилизират всички структури.

По думите му, между председателите на партии в РБ е имало откровен разговор по време на заседанието. Успоредно с кандидат-президентската двойка водим разговора и за бъдещето на РБ, което очевидно минава през конгрес на Блока след президентските избори, на който да бъдат решени въпросите за развитието му – органите, управлението, вземането на решенията, обясни още той.

На въпрос за СДС, които не приемат кандидатурата на проф. Минеков, издигната от интелектуалци, Зеленогорски каза, че на срещата председателят на СДС е казал, че ако всички партии в РБ застанат зад Минеков, то и СДС ще го подкрепи като кандидат и ще участва на изборите.

"Не става дума за харесване и нехаресване, а за политически решения и достигане на единно мнение, без да има партия в изолация", обясни Зеленогорски.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3095 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.08.28 | 20:39

4
(не)уважаеми български депутати, вървите 2-5 години след събитията!

2016.08.28 | 20:39

2
Тези смотаняци,нарекли се реформатори, са толкова смешни!
бай Санди от Къшин

2016.08.28 | 20:39

3
Най-смешничко е туй наш,то от снимката горе.Найденчо,Найденчо-мушморок такъв! Какъв политик си ти бре?

2016.08.28 | 08:21

1
Почти като Жорж Ганчев! Ха ха ха!

Добави коментар

Водещи новини