Безплатен вход в музеите в Банско от 15 до 18 септември

  • 26 август 2016 13:49

  • 1073
  • 0
Безплатен вход в музеите в Банско от 15 до 18 септември
© община Банско

Община Банско ще се включи в инициативата "Европейски дни на наследството". В периода на официалното провеждане - от 15 до 18 септември, жителите и гостите на града ще имат свободен достъп /без заплащане на входни такси/ до всички музеи, които са част от Музеен комплекс - Банско, съобщиха днес от пресцентъра на общината.

Няколко събития от богатия културен календар ще бъдат посветени на нея. Ще се направи демонстрация на бански занаяти и изложба живопис и фотография "Пирин, Банско и банскалии" в Посетителски информационен център; В Дома на изкуствата ще бъдат представени изложбите: "Ние сме били деца" - изложба на играчки и вещи, свързани с бита, възпитанието и обучението на децата от края на IX и началото на ХХ век, "Писателите като хлапета"- изложба на постери, и "Кукерски игри - феерия от багри, магия и мистерия" - включваща оригинални кукерски маски и костюми. На централен площад "Никола Вапцаров" ще се проведе второто издание на фестивала на балканската музика "Бохеми".

В читалище "Никола Вапцаров" ще бъдат представени музикално-поетичната композиция "Обич", по повод 130 години от рождението на Дора Габе и концерт на фолклорна група "Банска младост", посветен на празника на Банско.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1073 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини