България и Германия се съюзяват срещу каналджиите (снимки)

  • 26 август 2016 12:54

  • 6844
  • 1
България и Германия се съюзяват срещу каналджиите (снимки)
© МВР

България и Германия договориха сътрудничество между центровете им за противодействие на нелегалната миграция и каналджийството. За това се договориха вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. ипредседателят на парламентарната комисия по вътрешни работи в Бундестага Ансгар Хевелинг.

Те обсъдиха европейските политики в областта на миграцията и сигурността по време на работната им среща в германския парламент. Акцент в разговорите им беше и антитерористичното законодателство в двете държави-членки, както и регламентите на ниво Европейски съюз, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бъчварова подчерта, че следи развитието на дискусиите и в Германия, и в другите държави членки в тази област и че най-важно е постигането на баланс между сигурността и правата и свободите на гражданите. В същото време Хевелинг даде висока оценка за усилията на България по охрана на външните граници. Той бе осведомен и за  актуалната ситуация на българо-турската, българо-сръбската и българо-гръцката граница, като беше обсъдено и сътрудничеството със съседните държави и съвместните операции в рамките на агенция „Фронтекс“.



В Германия Бъчварова се запозна с работата на Стратегическия и аналитичен център за противодействие на нелегалната миграция към Федералната полиция на Германия.  Чуждестранните партньори заявиха своето желание за по-тясно взаимодействие с българските власти, особено в сферата на сигурността, където „имаме традиционно много добро сътрудничество“.

В рамките на визитата вицепремиерът Бъчварова се срещна и със заместник-генералния секретар на фондация „Конрад Аденауер“ Герхард Валерс. Двамата обсъдиха европейските политики в областта на миграцията и сигурността, както и актуалната ситуация на Балканите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.27 | 12:56

1
БРАВО БОЙКО, БРАВО МЕРКЕЛ!

Добави коментар

Водещи новини