Цвети Стоянова слабее и се храни малко, учи се да ходи

  • 26 август 2016 11:15

  • 38588
  • 2
Цвети Стоянова слабее и се храни малко, учи се да ходи
©

Когато в коридора на болницата има много пациенти, тя се прибирала в стаята си. Не понасяла да я гледат как едва пристъпва. Според хората от отделението момичето все още е психически нестабилно.

"Цвети Стоянова е психически нестабилна. Видимо е изпаднала в дълбока депресия. Много е отслабнала и поема страшно малко храна."

Това споделиха пред "168 часа" пациенти, настанени в отделението, в което националната състезателка по художествена гимнастика се лекува. На 2 август тя бе преместена в клиниката по неврохирургия след 49-дневен престой в централната реанимация на "Пирогов".

Започна да говори и да се раздвижда. Всеки ден се разхожда в коридора на отделението с помощта на брат си. Когато обаче има много пациенти, предпочита да стои в стаята си, тъй като не понася да я гледат как се справя със стъпките.

Лекуващите я лекари твърдят, че процесът върви в положителна посока и тя се възстановява Баба й Цеца и брат й Найден почти през целия ден не се отделят от нея. Съседи на възрастната жена твърдят, че тя всяка сутрин отива в “Пирогов” и се прибира чак вечерта, за да разходи кучето си. "Молете се по-бързо да се възстанови", сподели бабата на Цвети.

Една от последните прогнози на лекарите е, че до средата на август гимнастичката може да бъде изписана, но тъй като лечението й продължава с по-бавно темпо, престоят й в болницата остава неясен. Всички, които се грижат за момичето, настояват за нейното спокойствие и я пазят от всякакви излишни емоции и контакти.

По думите на баща й тя дори не е гледала представянето на ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Рио. Той смята, че ще дойде времето, когато гимнастичката ще види какво са постигнали съотборничките й, но на този етап от възстановяването й е препоръчително да не се вълнува прекалено много.

"Несъмнено би се радвала за техния успех", казва той. Лекарите отказват официална информация за лечението и терапиите на Цвети. Не се уточнява какви лекарства използва и дали вече има психиатър, който да работи с нея.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
38588 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
дака

2016.09.21 | 14:37

2
За самоубиицата ли става въпрос ??
Темида

2016.09.21 | 14:37

1
За на майкати п*тката

Добави коментар

Водещи новини