Борисов пред немско издание: Който дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея

  • 26 август 2016 07:43

  • 25071
  • 22
Борисов пред немско издание: Който дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея
©

В интервю за авторитетния германски всeкидневник „Франкфурт Алгемайне Цайтунг“ (ФАЦ), цитиран от informo.bg, българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г предупреждава за нова мигрантска вълна, ако спогодбата между ЕС и Турция от март месец се провали.

В събота, в бранденбургския замък Месеберг, Борисов, след днешното си посещение в Турция, ще се срещне с канцлера Ангела Меркел, както и с министър-председателите на Австрия, Хърватия и Словения, за да обсъдят съвместно мигрантската криза. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган още миналата година заплаши, че може да ,,наводни‘‘ Европа с мигранти, казва Борисов в разговор с корeспондента на вестника за Югоизточна Европа Михаел Мартенс.

И добавя: ‚,Страхувам се от това, което се случва в Турция‘‘. Сега е „модерно“ за някои политици да се представят като „смели герои“, които с танкове и самолети се включват във войната. Който постоянно дрънчи със сабята, трябва все някога и да посегне с нея“, казва Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред вестника.

С поглед към Ердоган и споразумението за мигрантите, пред председателя на българското правителство стои въпросът какво ще направи някой, който заплашва Европа с мигранти, ако Европа наруши споразумението „Той трябва да изпълни заплахата си“. Последиците от едно такова развитие ще бъдат фатални, казва още Борисов.

Той официално призова Европейския съюз да подпомогне най-бедния си член с осигуряването на защитата по границата с Турция. Към момента неговата държава е практически изоставена“ сама“, казва Борисов. И добавя: „Аз не знам още колко дълго ще успеем да удържим мигрантския натиск по нашите граници. Борисов защитава решението на българската граница да бъде построена стена.

„Това ни позволява изобщо да имаме шанс да опазим няколкостотин километровата европейска граница с Турция.“ Турция трябва да знае, „че ние не сме изоставени сами на себе си“, казва премиерът. Той също така поддържа мнението, че Европа трябва да се стреми към възможно най-добри отношения с Анкара.

По време на посещението си в Прага Меркел не успя да спечели Чехия относно нейната бежанска политика. Лявоцентристкото правителство твърдо отстоява позиция срещу европейските държавни квоти за разпределение на търсещите убежище.

„Ние не можем да се съгласим със система, която се състои в задължителни квоти за преразпределение на бежанци“, заяви премиерът Бохуслав Соботка в четвъртък в Прага. Меркел каза: „Аз смятам, че преговорите продължават“. Пред правителственото седалище в Прага протестираха дузина демонстранти, които свиркаха и викаха „Меркел да си ходи“ и скандираха възгласи, насочени срещу мигрантската политика на канцлера.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
25071 22

Свързани новини

Коментари 22

Добави коментар

2017.01.04 | 20:58

22
Преклонена главичка ,сабя не ще я гъделичка -българска народна поговорка !Философията на роба !

2017.01.04 | 20:58

20
Бойко по-вече плаши Европата с бежанците, отколкото Ердоган .Той да не е зам на Ердоган и служител на турската държава ..Каква помощ чака от Европата .Нали секи ден са с Ердоган и ердоган му обещава ,че няма да му пусне емигранти .

2017.01.04 | 20:58

21
Европа ,други грижи има ,педалите да узаконява , само Бойка и е до главата ,Меркел с млади бежанци се занимава !Грижи се за своето производство ,пардон за германското възпроизводство !
someone

2017.01.04 | 20:58

19
Нормалната позиция е на Чехия твърдо не на каквито и да било квоти и нашественици, нашето е паникьорство и дупене пред Турция.

2017.01.04 | 20:58

18
Интересното е както е започнало Ердоган съзнателно и с помоща на самия него ,ще наводни още повече с бежанци страната си и ще продължава да ги ползва като живо оръжие и като заплаха европейците.Той точно това прави сега Решението е :Ултиматум за Турция от всички отговорни фактори да затвори Сирийска турската граница и всички бежанци от Турция обратно в страните си

2017.01.04 | 20:57

15
За какво се хвърлиха милиони за ограда която не върши никаква работа или просто някой да прилапа няколко милиона. А щом го е страх Рапон-Бей значи не е за този пост най добре да си бега при Бистришките Тигри.

2017.01.04 | 20:57

17
НЕ СА САМО БИСТРИШКИТЕ ТРИГРИ, СТАРАТА ОГРАДА ОТ ДРУГИ БЕ ПРЕМАХНАТА. ЗАЩО УМИШЛЕНО ПРЕМАХНАХА СТАРАТА, ЗДРАВА ОГРАДА С КЛЬОНОВЕТЕ??? ДА ОТГОВОРАЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО РАЗГРАДИХА И ОПОСТУШИХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ!!! КОИ БЯХА МИЗЕРНИЦИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ?

2017.01.04 | 20:57

16
На " поста" трябва ли да сложат пале като теб което лае само зад оградата?
Драган

2017.01.04 | 20:56

13
Защо затрихте армията ни?, защо нарязахте ракетите?, защо продадохте БЪЛГАРИЯ. Бенковси е казал : На оружие братя българи, да спасяваме отечеството си от нашите бандити!.

2017.01.04 | 20:57

14
ЗАЩО УМИШЛЕНО ПРЕМАХНАХА СТАРАТА, ЗДРАВА ОГРАДА С КЛЬОНОВЕТЕ??? ДА ОТГОВОРАЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО РАЗГРАДИХА И ОПОСТУШИХА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ!!! КОИ БЯХА МИЗЕРНИЦИТЕ-ПРЕДАТЕЛИ?

2017.01.04 | 20:56

12
Когато бяхме с РУСИЯ / СССР / не ни беше страх от нищо ! От нас се страхуваха ! А сега с НАТО , ЕС , САЩ ТИКВАТА се насира и говори , че го е страх ?! Защо бе , мизернико ?

2017.01.04 | 20:56

11
Когато бяхме със СССР направо те убиваха на границата и после не те е страх от нищо...
Каро

2017.01.04 | 20:56

10
Това е положението с НАТО няма не далк си си гъза поне не е за първи път. България да се вземе в ръце и да даде пример и на Европа и на Турция като приведе бившите казарми в изправност настаняваш мигрантите в казармите под охрана от армията да свършат и те някаква работа вече, а след войната обратно по родните места ако ги има още.
БОЙКО КУРВО

2016.09.12 | 21:46

9
МАЙКА ТИ ДАИБА ПАЧАВРО ПРОДАЖНА

Добави коментар

Водещи новини