Меркел: На срещата на върха на ЕС ще се обсъдят икономиката, сигурността и миграцията

  • 25 август 2016 21:25

  • 4091
  • 2
Меркел: На срещата на върха на ЕС ще се обсъдят икономиката, сигурността и миграцията
© Getty Images/Guliver

Укрепването на европейската икономика след Брекзита, вътрешната и външната сигурност на ЕС, както и миграционната политика ще са сред обсъжданите теми на извънредната среща на върха на ЕС следващия месец в Братислава, съобщи в Прага германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, цитирана от Франс прес.

"В Братислава ще се наблегне на начините да увеличим икономическата сила, да създадем повече работни места, да направим нещо за младите хора и да укрепим вътрешната и външната сигурност", каза Меркел на съвместна пресконференция с чешкия премиер Бохуслав Соботка.

На форума на 16 септември ще се обсъдят и въпроси за защита на границите и миграционната политика, добави тя.

Няма обаче да е лесно да се изкове обща позиция в Братислава, в сърцето на една Източна Европа, която гледа с голямо подозрение към всякакъв проект за съживяване на европейската интеграция и която е враждебно настроена към предлаганите от Брюксел квоти за разпределяне на бежанци, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Утре Меркел ще се срещне във Варшава с лидерите на страните от Вишеградската четворка (Полша, Унгария, Чехия и Словакия) за подготвяне на извънредната среща на върха на ЕС.

"Има разногласия по разпределянето на мигрантите в рамките на ЕС, но сме на едно мнение в много области, например споразумението с Турция, защитата на границите и помощта в борбата с причините за миграцията", заяви канцлерът на Германия.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4091 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.27 | 03:42

2
БРАВО МЕРКЕЛ, ВЕЛИКА СИ!

2016.08.27 | 03:42

1
Все обсъждате , а все по - лошо става и с сигурността , и с икономиката и с миграцията ! Глупаци и некадърници сте като Тиквоча герберастки ! Хората ще ви пратят в помийната яма !

Добави коментар

Водещи новини