Севернокорейски дипломат във Владивосток дезертира

  • 25 август 2016 19:11

  • 4712
  • 2
Севернокорейски дипломат във Владивосток дезертира
© Getty Images/Guliver

Дипломат от търговското представителство на Северна Корея към генералното консулство във Владивосток, дезертира, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, цитирана от ТАСС.

До момента не се съобщават подробности за бягството, освен че то се е случило през юли. Южнокорейските медии допускат, че инцидентът може да е свързан с поредицата от бягства в последно време на севернокорейски дипломати, които търсят политическо убежище в Южна Корея.

Според медиите над 10 дипломати от КНДР са намерили убежище в Южна Корея през първата половина на тази година. В тази връзка агенция Йонхап съобщи, че властите на Северна Корея са наредили децата на всичките й дипломати в чужбина в най-скоро време да се върнат в родината си, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4712 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2016.09.05 | 13:51

2
До долния червен чугун -Нормалните хора в Северна Корея са заети с намиране на ядливи корени и треви, за да оцелеят. Да не говорим, че не могат да отидат никъде, както и ние при твоя Тато не можехме да отидем по-на запад от Трън. Който може - бяга, останалите строят светлото бъдеще, искат или не.

2016.09.05 | 13:51

1
Що не бягат нормални хора ? Бягат само дипломати !Явно ,парички са натрупали и няма къде да ги употребят !Също като "нашите "партийци ,организираха на Тато -преврат !

Добави коментар

Водещи новини