Оставиха в ареста клошаря от Пловдив

  • 25 август 2016 18:09

  • 4097
  • 2
Оставиха в ареста клошаря от Пловдив
©

Пловдивският окръжен съд постанови мярка "постоянен арест" за 44-годишния клошар Любомир Данчев. Той е обвинен за това, че предизвикал пожара в тютюневите складове в Пловдив.

Мотивите на въпреки, че пожаро-техническата експертиза на тютюневите складове още не е готова има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

За деянието на Данчев законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

По време на делото обвиняемият каза: „Не съм виновен, моля да бъда оправдан. Ще ме пуснат ли, ако не съм направил нищо?". Според защитниците му - адвокатите Зоя Тошкова и Стефан Левашки, той не е извършил престъплението.

„Невъзможно е от една цигара да се запали умишлено такъв голям склад. Дори да е така, следва обвинението да е по непредпазливост. Любомир Данчев е необходимият грешник за пловдивската прокуратура", заяви Зоя Тошкова.

Според прокурор Костадин Паскалев, въз основа на събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е виновен за подпалването на сградата на ул. "Екзарх Йосиф" 13, от която тръгнаха пламъците и обхванаха и съседните три склада.

По време на заседанието стана ясно още, че Любомир Данчев има зад гърба си 3 пожара на жилища, които е обитавал през годините, едно от които бащината му къща, а редица свидетели посочват, че „след него гори огън". Той е с множество криминални прояви и е нееднократно осъждан.

Определението подлежи на обжалване на 1 септември в Пловдивския апелативния съд.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4097 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.08.25 | 20:52

2
по добре напишете че няма къде да спи
УУУУУУУУУУУУУУУУУ

2016.08.25 | 20:52

1
и ПЕДАЛИ ТЕ ОТ НОВИНИ.БГ ТОЯ ЧОВЕК СИ ИМА ИМЕ.

Добави коментар

Водещи новини