Още 650 деца ще бъдат изведени от домовете (снимки)

  • 25 август 2016 16:40

  • 3077
  • 2
Още 650 деца ще бъдат изведени от домовете (снимки)
© Булфото (Архив), МТСП

Предвиждаме реформирането на домовете за деца, лишени от родителски грижи и извеждането на 650 деца от тях. Това съобщи социалният министър Зорница РусиноваЗорница Русинова Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения  от Университета за, която е на посещение в Благоевградска област.

Пред медиите тя обясни, че идния месец правителството ще обсъди план за действие за продължaването на реформата в сектора. В Благоевград те се запозна с дейността на домашния социален патронаж в квартал "Еленово".

Русинова добави, че се предвиждат и мерки за превенция на изоставянето и доразвиването на приемната грижа, с които ще се подкрепят около 4000 деца. Промените ще се финансират със средства от оперативните програми „Региони в растеж“ с над 50 млн. лв. и „Развитие на човешките ресурси“ с около 180 млн. лв. В момента Министерството на труда и социалната политика и Националното сдружение на общините работят, за да определят точно какво ще е финансирането към всяка една община.

Министър Русинова добави, че около 13 000 души в цялата страна получават топъл обяд по оперативната програмата за подпомагане на най-нуждаещите се.

"Един от първите ангажименти, които поех като министър, беше да работя активно за приемането на нов Закон за социалните услуги", каза Русинова.

От думите й стана ясно, че целта му е създадената система от доставчици да предоставят по-качествени и ефективни услуги, които да бъдат таргетирани към специфичните нужди на всеки отделен човек, който се нуждае от тях.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ромалия

2016.08.25 | 17:28

2
Българина има пари да изхрани нуждаещите се циганета още дъълго време богат е

2016.08.25 | 16:51

1
Всяка пачавреса харизала сопол или изсрала дефектен такъв 30 000 евро глоба или в пандиза с доживотна присъда.

Добави коментар

Водещи новини