Фермерски пазар бе открит в София (снимки+видео)

  • 25 август 2016 16:02

  • 8592
  • 2
Фермерски пазар бе открит в София (снимки+видео)
© Булфото

Днес в София за пореден път бе организиран фермерски пазар. На него производители от цялата страна представиха своята продукция, съобщава репортер на Новини.бг.

Министърът на земеделието Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри и столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска откриха фермерския пазар пред министерството на земеделието в София. Кметът на София благодари на министър Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри за съдействието при организирането на подобни инициативи в столицата.

 

В днешния пазар участие взеха производители на плодове и зеленчуци, кисело мляко, сирене и кашкавал от краве, овче, биволско и козе мляко, биопродукти, хляб с квас, пчелен мед и още други местни храни. Производителите поискаха да има по-често такъв пазар, за да могат да излагат и продават своята продукция, съкращавайки пътя до клиента, който оскъпява продукцията им. Производители на розови домати споделиха, че няма опасност да се загуби вида, тъй като техните семена са истински, те не използват хибридни, както и не пръскат своята продукция с химични препарати.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8592 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
тъп селянин

2016.09.07 | 17:15

2
да не ядеш колецо на доматите
Софиянец

2016.09.07 | 17:15

1
Да ибааа тъпите безмозъчни селяни

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини