Жители на Дряновец искат да се забрани преминаването на камиони през селото

  • 25 август 2016 14:47

  • 1010
  • 0
Жители на Дряновец искат да се забрани преминаването на камиони през селото
© бТВ

Жители на разградското село Дряновец искат да се забрани преминаването на тежкотоварни автомобили през центъра на селото. Проблемът е поставен от хората по време на изнесената приемна на общинските съветници Наско Анастасов, Светослав Банков и Гюлвер Хасан, съобщиха след срещата тримата.

Местните жители посочили, че по разбития главен път през центъра на Дряновец денонощно преминават огромни камиони. От дупките, в които попадат гумите им, се разнасят силни, дразнещи шумове и вибрации, вследствие на които повечето къщи са с напукани стени. Хората са помолили за забрана на преминаването на тежкотоварните автомобили поне нощем. Те изразили мнение, че е абсолютно наложително и преасфалтиране на участъка.

Като друг проблем, свързан с инфраструктурата, жителите на Дряновец са посочили набелязаната за ремонт улица "9-и септември". Жителите на селото поискали и създаване на дневен център за възрастни, в който да се осигурят храна и грижи за социално слаби, болни и самотни пенсионери. Те помолили и за ремонтиране на съществуващия пенсионерски клуб, в който през зимата се събират всеки ден, а през останалото време - два пъти седмично.

Общинските съветници поели ангажимент поставените въпроси да бъдат представени пред ресорните отдели и институции в общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини