Янаки Стоилов: Ген. Радев трябва да влезе в диалог с управляващите

  • 25 август 2016 14:46

  • 2980
  • 3
Янаки Стоилов: Ген. Радев трябва да влезе в диалог с управляващите
© Булфото

Въпреки обрата в отношенията между ръководствата на БСП и АБВ, не смятам, че резултатът от президентските избори е предопределен. Това каза пред БНР Янаки Стоилов, член на Националния съвет на БСП.

По думите му в случая по-лошо е не това, че БСП ще се яви самостоятелно на изборите, а това, че се създаде впечатление за обединение вляво, което не се е осъществило. "За мен причината за тази развръзка се дължи на обстоятелството, че ръководството на БСП не показа, че в началото на преговорите поставя най-важните политически въпроси. Като че ли разговорите бяха сведени до това да се намери приемлива кандидатура, която да обедини подкрепата на АБВ и БСП, но не се поставиха въпросите за външния дълг, който беше гласуван с подкрепата на АБВ, за пенсионната реформа, която и до ден-днешен се представя от АБВ като голямо достижение на правителството, в което участваха, а всъщност хората са недоволни, че ще трябва да работят повече и до по-голяма възраст. Това бяха достатъчно сериозни теми, за които трябваше да се прецени дали могат да бъдат преодолени, за да се сближат позициите и след това вече да се търси подходяща кандидатура", смята Стоилов.

"Поначало ръководството на БСП не демонстрира политическа последователност и затова действията му стават трудно предвидими. Именно тези преговори започнаха без конкретен мандат, а само с общото очакване за постигането на широка лява коалиция, която да издигне и да подкрепи кандидата, но след като има причини това да не стане, сега трябва да се постави въпросът, че този кандидат, който беше лично подкрепен от председателя на Националния съвет и от самия Национален съвет, следващото логично действие е той да бъде издигнат като кандидат на БСП. Освен това мисля, че вече господин Радев, който демонстрира лични и професионални качества, които трябва да бъдат оценени, трябва отсега да влезе в диалог и с управляващите, и с премиера, защото има много тежки теми пред страната, като тази за мигрантската вълна, за включването на американски самолети в охраната на българското въздушно пространство", подчерта Янаки Стоилов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2980 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Веско

2016.08.26 | 20:15

3
А колко жалко е да си болшевик....

2016.08.26 | 20:15

2
Стоилов ,прав си .Защо не направите на пух и прах Безродното отношение и предателство на държавнастта на ББ.Не виждате ли че ББ стана слуга на Ердоган .Ние Булгаристан ли сме или България . И вие сте едни ......мишмуроци

2016.08.26 | 20:15

1
Като какъв ще влезе в диалог? Кат о отличен летец или като военен(макар и бивш) които е нарушил клетвата?

Добави коментар

Водещи новини