Боян Чуков: ЕС и Турция нямат нужда от дребни посредници като България

  • 25 август 2016 14:28

  • 5762
  • 4
Боян Чуков: ЕС и Турция нямат нужда от дребни посредници като България
©

Посещението на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Турция ще бъде от изключително значение за България през следващите няколко месеца, това заяви в интервю за БНР анализаторът Боян Чуков.

Аз мисля, че за нас е изключително важно да имаме много добри отношения с Турция. България е заинтересована да има като съсед просперираща и стабилна Турция, тъй като на територията на Турция се намират около два-три милиона бежанци и в тази мъртва схватка, в която са се вкопчили ЕС и Турция, където има преговори, където има включително и рекет, е важно да имаме добри отношения с Турция, коментира експертът.

Чуков допълни: "България не може да бъде посредник между ЕС и Турция. Това бяха едни медийни балони, които се развиваха дълги години в България, че нашата страна ще бъде посредник на ЕС с Русия, на ЕС с Турция и т.н., но това са мощни геополитически, глобални и регионални играчи, които не се нуждаят от някакви дребни посредници. Турция като мощна държава си има своя стратегия, ние не можем да променяме стратегията на Турция, но чисто прагматичната политика на Турция е много адаптивна и тук България трябва да търси своя национален интерес и да търси компромиси с Турция, така че по отношение на нашата територия да запазим все пак приличното състояние, в което се намираме в момента".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5762 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пророк

2016.09.01 | 16:38

4
Злоба, злоба и омраза е изписано на лицето ти.Няки се раждат излизайки от ада и за жалост там се прибират .....

2016.09.01 | 16:38

3
Посещението -добре ,кланянето -не !Нека бъдем горди ,а не роби !Малка държава сме ние , но с достойнство трябва да сме !До къде ни докараха , на алах ,да се кланяме !И това са новите "братушки " ,ние гладуваме ,те правят гушки !
дуци

2016.09.01 | 16:37

2
Чуков ти си заслужаваш напълно фамилията , и ти си турско мекере като останалите ,сега сме напълно изолирани с политиката ни дето я водиха "умньовци " като теб" !

2016.09.01 | 16:35

1
Още повече , че дребният посредник е представена от една проста ТИКВА или от Ирландска пастирка ! Простотия до шия !

Добави коментар

Водещи новини