Награждават двама братя, овладяли пожар

  • 25 август 2016 12:46

  • 1286
  • 0
Награждават двама братя, овладяли пожар
©

Община Добричка ще награди братя огнеборци, проявили съобразителност и геройство при потушаването на пожар в село Батово, реши общинският съвет на свое заседание днес.

На 29 юли след сблъсък на ремарке, натоварено с бали слама, в електрически стълб в селото избухва голям пожар. Пламъците изпепеляват ремаркето и огънят се прехвърля в къща и магазин наблизо, пояснява кметът на Батово Мариана Димитрова. От селото се обаждат на телефон 112, но преди да дойдат автомобилите на противопожарната служба, огънят се прехвърля и към друга къща.

Братята близнаци Цветан и Керан Петрови, които са пожарникари в курортния комплекс "Албена", в деня на произшествието са в почивка, но бързо се намесват и овладяват огъня, като не допускат пожарът да се разпространи в селото. Благодарение на бързата реакция на братята и на много хора в Батово, които се включиха в гасенето, не се стигна до много по-страшни последици за селото, допълва кметът на Батово.

На следващото заседание на общинския съвет братя Петрови ще бъдат отличени с грамота и плакет на общината и с парична премия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини