Откриха с телемост от Бургас българския павилион в Шанхай (снимки)

  • 25 август 2016 12:44

  • 3626
  • 0
Откриха с телемост от Бургас българския павилион в Шанхай (снимки)
© МЗХ

Българският павилион в Шанхай ще даде възможност на производителите ни да навлязат успешно на пазара в Китай. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град при официалната церемония по откриване на българския павилион в свободната зона на град Шанхай, Китай чрез телемост от град Бургас.

Повече от 40 български производители вече са изпратили стоките си в Шанхай. Сред предлаганите стоки са вино, мляко и млечни продукти, сладка, мед, козметика, сокове, тестени изделия и др.

Грудев обясни, че представлява постоянно действащ изложителен център, който се предоставя безвъзмездно от Китай на България. Той посочи, че амбицията е посредством „Пристанище Бургас“, с логистичния център, който изграждаме тук, да дадем и възможност за допълнително натоварване на стоки от Бургас, които ще отплават директно за Шанхай,

Зам.-министърът добави, че свободната търговска зона на Шанхай е предоставила изключително атрактивни условия за стъпване на българските производители на китайския пазар, който е необятен и огромен и е сериозна възможност за българските производители.

От своя страна директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНССС) Васил Гелев заяви, че една от основните дейности на  да се реализират на китайския пазар. „Поставихме Бургас на транспортната карта на Пекин. Направихме възможно цялата стока от Централна и Източна Европа да се консолидира и минава през територията на пристанище Бургас, което ще доведе не само до инвестиции от китайската страна на пристанището, но и значителни придобивки за България“, каза още Гелев. Той посочи, че павилионът ще даде допълнителен стимул на българските производители да организират изпращането на мострите и продуктите си.

Събитието е част от международната инициатива "16+1" на ЦНССС. На церемонията присъстваха и заместник-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев и изпълнителният директор на „Пристанище Бургас“ Диян Димов.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини