Страшилището Горан в съда: Чувам гласове и имам халюцинации постоянно (снимки)

  • 25 август 2016 12:21

  • 29895
  • 4
Страшилището Горан в съда: Чувам гласове и имам халюцинации постоянно (снимки)
© Булфото

„Чувам гласове и имам халюцинации постоянно. Биха ми инжекции в затвора, от които още не мога да се движа“ – тези думи успя да промълви в съда бургаският хулиган и бивш бодигард Горан Горанов.

Днес по искане на прокуратурата се разглежда дело, чрез което държавното обвинение иска спрямо Горанов да бъде определена марка за неотклонение „Задържане под стража“. Към момента подсъдимият се намира в психиатричното отделение при Затвора в Ловеч, където търпи ефективно наказание „Лишаване от свобода“. То обаче трябва да изтече на 1 септември тази година и Горанов, което в момента е с мярка „парична гаранция“ от 1500 лв. и в такъв случай той ще бъде освободен поне до 14 октомври, когато започва дело срещу него. 

Пред Бургаския окръжен съд прокурор Андрей Червеняков изтъкна мотивите, че Горан Горанов е лице с висока обществена опасност, а определена спрямо него мярка за неотклонение „парична гаранция“ не осъществява необходимия възпитателен ефект върху него, а именно - да му попречи да извърши друго престъпление. Именно тези факти мотивират Прокуратурата да поиска изменение на определената спрямо Горанов процесуална мярка.

От своя страна адвокатката на Горанов отхвърли аргументите на държавното обвинение като необосновани. Несериозни са мотивите, че Горанов е лице с висока обществена опасност и няма доказателства, че ще извърши нови престъпления, ако бъде пуснат на свобода на 1 септември, посочи тя. Тя попита защо прокуратурата още не си е свършила работа аза тези 8 месеца, когато тече досъдебното производство срещу Горанов. В момента не е ясно и какво е неговото психиатрично състояние.

Самият Горан Горанов, подканян няколко пъти от съдия Събчо Събев, успя да каже, че иска вкъщи и проведеното му до момента лечение според него не вършило работа.

Решението на БОС дали Горанов ще бъде задържан под стража и след 1 септември се очаква около обяд.

Последвайте канала на

Калина Христова
29895 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.09.03 | 16:59

4
А бе като е луд яде ли си говното тоя престъпник я го пробвайте хем ще спестите пари за храна и хем ще се разбере луд ли е !

2016.09.03 | 16:59

3
Бастисвайте го, не го бавете.
Адвокате

2016.09.03 | 16:58

2
Адвокате, адвокате! Където ги разправяш, че не е опасно да бъде на свобода, я го пусне с детето си в една дискотека, да те видя как ще трепериш цяла вечер! Продажници такива!
Мислете му

2016.09.03 | 16:58

1
Който се занимава с окултизъм-сатанизъм..така чува гласове плюс това и наркоман лесна плячка за демонските бесове..пияниците също

Добави коментар

Водещи новини