Вижте какво време ни чака до края на лятото и през есента

  • 25 август 2016 12:07

  • 61152
  • 0
Вижте какво време ни чака до края на лятото и през есента
©

Лятото не е свършило. Продължава си топлото време. Температурите ще бъдат между 25 и 30 градуса. Морето продължава да си е перфектно. Валежите се преместиха над Гърция и Румъния. Ние останахме на сухо, посочи климатологът Георги Рачев.

За септември дългосрочната прогноза е за сравнително по-топъл от нормалното месец и с по- малко валежи. Очертава се като сух месец, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"На 3-ти и 4-ти септември се очаква ново атлантическо нахлуване и малко повече валежи в България. Въпреки всичко септември се очертава като сух месец", категоричен бе климатологът.

Той обясни, че това е напълно естествено, защото дните стават по-малки, а нощите по-големи.

Рачев припомни, че след 15-ти август времето се пречупва и отиваме към късното лято, което е част от климата на страната ни.

За есента климатологът предрече, че времето ще бъде по-толо и по-сухо от обичайното.

"В Западна Европа ще бъде по-влажно, а дори над половината Европа ще бъде малко по-топло. Очаква се и зимата да бъде топла. Това ще бъде петата поредна топла зима, ако се сбъдне прогнозата", посочи гостът.

По думите му днес в следобедните часове би трябвало да повали в Южна и Централна България, но валежите ще бъдат на по-малко места.

Той посочи, че в Югоизточна България има места, където не е валяло от месеци и именно това е причината за честите пожари. За тях той заяви, че ще продължат, особено в Югоизточна България.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
61152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини