Дете оцеля 17 часа под руините в Италия (видео)

  • 25 август 2016 11:04

  • 9467
  • 0
Дете оцеля 17 часа под руините в Италия (видео)
© gettyimages

10-годишно момиченце бе извадено живо от разрушена сграда в централния италиански град Пескара дел Тронто, предаде Скайнюз.

Градът и районът около него бе опустошен от силния трус вчера, който отне живота на най-малко 247 души. На видео, разпространено в социалните мрежи се вижда как работещи в местните спасителни служби търсят оцелели под отломките на сграда. Спасителят Данило Диониси вижда покрити с прах детски крайници и казва на своите колеги да запазят тишина. Той изважда 10-годишното дете, оцеляло 17 часа след първия трус, и вика: Тя е жива.

Оцелели от природната стихия сравняват труса с апокалипсис. Изживях огромен ужас. "Все едно че бях в Деветия кръг на Ада", разказва 76-годишен жител на областта Умбрия. След първото земетресение с магнитуд 6,2 по скалата на Рихтер последваха вторични трусове. Към този момент са регистрирани около 40 афтършока, допълва британската информационна агенция.

Днес правителството на апенинската държава начело с Матео РенциМатео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 г. във Флоренция. Задръшва обяви, че ще въведе извънредно положение в засегнатите райони. На спешно заседание на министерския съвет в Рим, което се очаква да започне в 19 часа българско време, ще бъде взето и решение за отпускане на 50 млн. евро за ликвидиране на последиците, съобщи ТАСС.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
9467 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини