Деси Цонева: Няма да има погребение, баща ми ще бъде кремиран и ще остане при нас (видео)

  • 25 август 2016 08:52

  • 236793
  • 0
Деси Цонева: Няма да има погребение, баща ми ще бъде кремиран и ще остане при нас (видео)
©

"Животът продължава и делото на баща ми трябва да бъде продължено. Не искам да се отдавам на страданието и затова ми хрумна идеята да създадем Фондация на негово име, което да подпомага млади журналисти. От другата седмица ще бъде отворена сметка и всеки, който иска да помогне, може да го направи".

Това заяви в ефира на БТВ Деси Цонева - дъщерята на Димитър Цонев.

"Лекарите не даваха кой знае каква надежда още от самото начало, защото инсултът е ударил много важна част от мозъка, после му отказа и белият дроб, което води до необратими промени. Благодаря на лекарите от ВМА, защото те направиха всичко възможмно", обясни Цонева.

"Бяхме на почивка и на връщане седнахме в една кръчма, хапнахме, той изпи една бира и по едно време ни каза, че му е много зле, че го е заболял вратът, но как да предположим за какво става въпрос. Прибрахме се, той отказа да викнем Бърза помощ, но вечерта започна да повръща, дойде спешна помощ и го откараха. За мен той умря още в онази събота", каза през сълзи дъщеря му.

"Брат ми никога не се е занимавал с журналистика и не обича показния живот. По-скоро аз бих могла да наследя баща ми професионално. Никога няма да забравя неговата усмивка, беше уникална. Той ме научи на всичко, как да се справям с живота, през какво ли не минахме и най-вече да гледам напред, да обичам семейството и да се усмихвам. На детето ми обясних, че дядо му е получил билет за рая, който получават само избрани хора", разказа тя.

"Баща ми няма да бъде погребан, решихме да го кремираме и да си го оставим при нас в къщата. Ще има само опело в събота", заяви Деси Цонева.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
236793 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини