Мистична енергия пази древното светилище Бегликташ

  • 25 август 2016 08:04

  • 2847
  • 2
Мистична енергия пази древното светилище Бегликташ
© Булфото

Необяснима извънземна енергия пази мистичните мегалити на древното светилище Бегликташ край Приморско, заявиха специалисти по паранормални явления пред „Зодиак“, съпбщава "Труд".

Радиестезистите са категорични, че измерванията на мястото показват, че там кръстосват мощни космически сили, които карат махалата им да полудеят.

Мегалитите, които и днес се смятат за едно от най-големите открития за тракийската история, остават неизвестни за науката до 2003 г. Оттогава мистичното място, което е било част от ловната резиденция на Тодор Живков, предизвиква интереса на учени и археолози.

Засега те са сигурни само, че внушителните канари с причудлива форма не са природен феномен. Човешка ръка, неизвестно как, е поставила на това място грамадите, тежащи по 200 тона. Посветени в тайнството на свръхественото разказват за космическа намеса в района. Привлечени точно от мистичната енергия на Бегликташ траките са направили свое светилище в горите на Странджа планина. И до днес там може да се видят Каменният трон, Слънчевият часовник и Свещената пещера, за които времето сякаш е спряло.

„Траките неслучайно са избрали там да бъде тяхно светилище. Преди хиляди години то е било космическа база на извънземни. И до днес Бегликташ е база на няколко извънземни цивилизации с много висок ранг на развитие“, обясни пред „Зодиак“ уфологът проф. Стамен Стаменов.

По думите му именно тези извънземни цивилизации, които обитават мегалитите, в момента пазят България от злини и нещастия. Същите свръхествестени сили са предпазили страната ни от много повече жертви и разрушения по време на Втората световна война, твърди професорът.

Според езотериците Бегликташ сбъдва всякакви желания. Те твърдят, че светилището край Приморско е един от комуникационните центрове с Космоса. Достатъчно било само човек да отиде там и да си пожелае нещо, което силно желае с цялата си енергия. Задължително условие е помислите му да са чисти и да не желаят да навредят на някого, обясняват запознати с енергийните потоци.

Посветени в тайнството посочват, че най-силна е енергията на т. нар. Брачно ложе, известно още и като „Спалнята на боговете“. То се намира точно в центъра на мегалита и представлява внушителна скала с форма на легло. Спалнята е обградена от камъни с издълбани улеи, използвани при обредите за жертвоприношения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2847 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Коста

2016.12.12 | 02:22

2
Капище на бесове!

2016.08.25 | 13:20

1
Куколозите са много впечатлени

Добави коментар

Водещи новини