КАТ със спецоперация в Бургас

  • 24 август 2016 17:43

  • 1197
  • 0
КАТ със спецоперация в Бургас
©

Национална специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя, осъществявана от служители на „Пътна полиция”, стартира от началото на седмицата. Тя се провежда и в Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По време на проверките освен за превишена скорост за движение се следи и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Акцията се провежда на територията на всички европейски държави - членки на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция” - ТИСПОЛ и ще продължи до 26 август т.г.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, се отчитат като често срещаните във всички европейски държави и са признати за една от най-сериозните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа.

Статистиката сочи, че през 2015 г. в България превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в пътните инциденти по вина на водачите. Поради тази причина са настъпили близо 2500 от тежките катастрофи.

Последвайте канала на

Калина Христова
1197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини