Как да останеш богат в Европа: Наследени пари на 700 г.

  • 24 август 2016 17:14

  • 2680
  • 1
Как да останеш богат в Европа: Наследени пари на 700 г.
©

Ламберто Фрескобалди слага две винени чаши върху дървена бъчва в голяма винарна на компанията си, която се намира в 1000-годишен замък недалеч от Флоренция.

Отваряйки бутилка Нипоцано, той отпива и поклаща глава. Червеното вино, което семейството му доставяло на Микеланджело и на папа Лъв X, все още има същия прекрасен вкус, пише Bloomberg. За 53-годишния Фрескобалди управлението на семейния бизнес е въпрос на доверие.

Това е начин да съхрани династия, започнала с търговия на дървесина около 1000 г. и натрупала състоянието си с финансирането на английския кралски двор близо двеста години по-късно. „Трябва да разбирате, че не притежавате това, което сте наследили. Само трябва да го управлявате по правилния начин и да продължите с нещо друго“, казва Фрескобалди.

Най-богатите семейства във Флоренция днес са били на върха на социалноикономическата стълбица преди близо 600 години, показва неотдавнашно изследване на Италианската централна банка. А изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие установи, че в много европейски държави не само богатството и доходите, но дори професията се предават от поколение на поколение.

Прочети повече ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
2680 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
българин

2016.08.25 | 13:05

1
"За Фрескобалди семейното наследство може да бъде обобщено в една дума: вино." А за Хайсуккосто и дружината му - .........?

Добави коментар

Водещи новини