Рашидов: Имало е инвестиционни намерения за Тютюневия град

  • 24 август 2016 16:41

  • 1688
  • 1
Рашидов: Имало е инвестиционни намерения за Тютюневия град
©

В Паметниците на културата излезе документ, с който 2010 г. са постъпили проекти и документи за демонтиране, което означава събаряне и надграждане на още три етажа върху тези т. нар. складове. Това е проектът, имаме го и днес ще го пуснем в сайта, разбира се, след като поработят и прокуратурата и Министерството на културата съвместно. Така, че е имало инвестиционни намерения, но за всичко това ще уведомим и обществеността и, разбира се, съответните органи. Това каза министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, по време на днешното правителствено заседание, във връзка с пожара в тютюневите складове в Пловдив, става ясно от стенограмата на заседанието на кабинета.

„Установено е кога е продаден паметникът. Паметникът е дарение от един богат българин на общината в Пловдив, имам предвид Тютюневия склад, като паметник на културата, но в годините на социализма това е било по някакъв начин иззето и е разпродадено по времето на управлението на тройната коалиция, по това време са продадени като частна собственост в притежание на „Пещера” и на италианеца”, коментира министър Рашидов.

„Разбира се, законът никъде не ги освобождава от отговорност, каквото и да се е случило”, допълни още той. По думите му те са длъжни да възстановят паметниците на културата във вида, в който са били. „Това изисква законът. Така че, това, което ще бъде позицията на министерството –всичко това, което беше съборено на 3 март, и сега, което изгоря, просто ще задължим стопаните, защото те са длъжни да обгрижват и да опазват собствеността си. Законът не ги освобождава от никакъв тип отговорност”, обясни още министърът на културата.

Последвайте канала на

Калина Христова
1688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.09 | 16:19

1
Свинята няма наяждане - народна мъдрост. Свинята трябва да си отиде по коледа, за да не прави золуми - народна мъдрост.

Добави коментар

Водещи новини