Осигуряват дърва за 2 500 семейства в община Търговище

  • 24 август 2016 13:04

  • 750
  • 0
Осигуряват дърва за 2 500 семейства в община Търговище
©

Общо 13 000 кубика дърва ще бъдат осигурени тази година от общинския горски фонд и държавните територии за нуждите на физически лица за лична употреба. Това гласи писмо от Държавно горско стопанство до Община Търговище за кампанията по снабдяване на населението с дърва за огрев.

До момента са реализирани към 3 000 кубика от предвидените количества. Те се получават от временните складове на сечищата в землищата на различните населени места. За селата са изготвени списъци от кметовете, в които са заявени нуждите на домакинствата. От същите складове се извършва и свободна продажба за граждани, които осигуряват сами транспорта на закупената дървесина.

Цените, според вида на отоплителния материал, са от 40 до 46 лева с ДДС за кубик. В складовете има габър, цер, липа и други.

Гражданите, които извозват закупения материал от едно населено място към друго, трябва да се снабдят с билет за последващо преместване, който се издава от Държавното горско стопанство. С него удостоверяват произхода на дървесината при превоз. Без билет може да се стигне до конфискуване на материала, предупредиха от общинската администрация.

Закупените количества дърва за лични нужни не могат да се препродават. При установяване на такова нарушение ще бъдат налагани санкции, уточняват от Държавното стопанство.

Кампанията по снабдяване на населението с дърва за огрев за лични нужди от горския фонд в община Търговище ще продължи до декември. Очаква се от нея да се възползват над 2 500 домакинства.

Последвайте канала на

Калина Христова
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини