Наши ученички покоряват върхове в елитни британски колежи

  • 24 август 2016 11:50

  • 1806
  • 1
Наши ученички покоряват върхове в елитни британски колежи
© Getty Images/Guliver

Български ученици бележат успехи в две от елитните училища във Великобритания - DLD College London и Abbey College Manchester. Младите Глория Трифонова и Изабела Илчовска взеха диплома на Острова, завършвайки с отличие.

Глория завършва „Политически науки“, „История“, „Английски език и литература“ и „Социология“.

“Глория внесе европейско измерение в обучението си. Безспорните й качества в изучаването на всички предмети съвсем естествено я подтикнаха да избере да продължи висшето си образование в областта на политическите науки и международните отношения и по-специално „История и теория на военните отношения“ . Успехът на Глория Трифонова беше отбелязан и във вестник Guardian по повод излизането на резултатите от A-levels в колежа.

Другата тийнейджърка Изабела завършва международната Foundation Program (IFP) в разположения в центъра на града водещ независим колеж Abbey College Manchester, специалност „Бизнес и математика“ с отличен резултат 68%. Обучението представлява интензивна едногодишна програма, разработена като алтернатива на A-Levels, която подготвя учениците за учебните процеси в бакалавърски програми във Великобритания. Изабела е избрала да продължи образованието си в университета Дърам, специалност „Бизнес и мениджмънт“.

Директорът на Abbey College Manchester, Лиз Илам сподели, че Изабела е изключително изявена ученичка, която е положила много усилия през изтеклата година, и ние сме много доволни от нейните постижения.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1806 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.08.28 | 23:11

1
Браво на децата! Браво!

Добави коментар

Водещи новини