Телефонни измамници отмъкнаха пари и от 10 - годишно дете

  • 24 август 2016 11:42

  • 2047
  • 0
Телефонни измамници отмъкнаха пари и от 10 - годишно дете
©

Телефонните измамници са успели да отмъкнат значителна сума пари и от 10-годишно дете, съобщават от МВР.

Случаят е от София, като непознат мъж по телефона поискал от детето да окаже съдействие на полицията и да предаде парите, които намери вкъщи.

Детето събрало различни валути, които открило у дома, и ги хвърлило през прозореца, спазвайки инструкциите на обаждащия се.

В последните няколко дни са зачестили случаите на опити за телефонни измами в столицата.

Само за последното денонощие жертвите на телефонните измамници в София са четири.

Вчера около 17.30 часа възрастна столичанка съобщила в полицията, че непозната жена се обадила на домашния й телефон и поискала да плати 1 600 лв, за да получи изпратени на нейно име документи. Потърпевшата предала исканата сума, а в замяна получила празен бял плик.

В престъпната схема на „ало”-измамниците попаднала и жена на средна възраст, която в телефонен разговор по домашния й телефон била убедена да предаде наличните си пари, с които ще помогне за полицейско разследване. Измамената на няколко пъти теглила пари от банковата си сметка, които оставяла на различни места в столицата и така предала на мнимите полицаи близо 10 000 лв.

Непознат мъжки глас се обадил в дома и на друга столичанка, която в разговора била убедена да съдейства на полицията за залавянето на измамници, като потърпевшата оставила малко над 3 000 лв. пред столичен търговски център.

От СДВР напомнят под никакъв предлог да не се дават пари, поискани по телефона. При обаждане от непознат номер с искане за пари, да се сигнализира на 112 или гражданите да се обадят на своите близки

От СДВР призовават за бдителност в разговорите по стационарните телефони. Криминалистите припомнят да не се споделят лични данни с непознати и да не дават пари, поискани в телефонен разговор, независимо под какъв предлог.

Столичните служители на реда апелират да се подават сигнали в полицията за съмнителни телефонни обаждания

Последвайте канала на

Десислава Станева
2047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини