ДСБ-Пловдив очаква незабавно възстановяване на Тютюневия град

  • 24 август 2016 11:35

  • 1148
  • 1
ДСБ-Пловдив очаква незабавно възстановяване на Тютюневия град
© Булфото Архив

Призоваваме Министерство на културата (МК) и кмета на община Пловдив да използват правомощията си по закон, за да може изгорелите складове да бъдат възстановени в първоначалния им вид. Това се посочва в позиция на ДСБ-Пловдив по повод инцидента с Тютюневия град.

От местната структура осъждат остро унищожаването на културно-историческо наследство в гр. Пловдив и не приема за адекватни действията на кмета Иван Тотев и МК. Разследването на пожара до този момент буди сериозни съмнения за формалност и прикриване на истината.

"Приветстваме и подкрепяме действията на всички будни граждани, които застанаха с лицата си и изразиха своето недоволство от безпардонното подпалване на тютюневите складове. В този момент пловдивчани очакват адекватни действия на органите на реда", се казва още в позицията.

ДСБ-Пловдив смятат, че основателните съмнения за умишлен палеж, с цел унищожаване на сградата, за да се реализират бъдещи инвестиционни намерения, предполагат бърза, навременна и професионална работа на службите.

"С оглед на опита за събаряне на Тютюневия склад на ул. Одрин, разкритата информация до момента по отношение на този случай и факта, че гражданската реакция за запазване на склада на ул. Одрин отново бе по-бърза от тази на органите на МВР, ние изразяваме нашето притеснение, че истината отново няма да излезе на яве. Прокуратурата на Република България и органите на МВР, със съдействието на централната и местната власт, да предприемат всички необходими действия за разкриване на реалните причини и интереси довели до пожара в Тютюневия град", отбелязват още от ДБС-Пловдив.

Не на последно място има очаквания администрацията в кратки срокове да представи пред пловдивската общественост визията си за реализацията на проекта „Тютюнев град“, част от Пловдив 2019.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1148 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.08.25 | 09:34

1
ДСБ ,стига с тази ваша мръсна демокрация и мръсна политика С и от пожари правят политика.Защо допуснахте пожара и търсете виновника

Добави коментар

Водещи новини