Димитър Танев: Фатално късно е за разговори на РБ с ГЕРБ

  • 24 август 2016 10:04

  • 2414
  • 1
Димитър Танев: Фатално късно е за разговори на РБ с ГЕРБ
© Булфото (архив)

Готови сме за силно представяне на РБ и целим постигането на балотаж. Проучването на РБ показа категоричното мнение на хората – над 70 % считат, че РБ трябва да има единна самостоятелна кандидатура. За разговори с ГЕРБ е фатално късно. С тях ще сме конкуренти и на тези избори.

Това заяви пред БНР заместник-председателят на „Движение България на гражданите” и народен представител от РБ Димитър Танев. Профилът на кандидата на РБ трябва да е граждански и затова и позицията на ДБГ беше подкрепа за проф. Минеков, издигнат от 20 интелектуалци. В негово лице виждаме автентичната гражданска кандидатура на уважаван творец и така даваме знак за мястото на интелектуалците и хората на културата в българската политика –гласът им трябва да се чува, според ДБГ, добави още Танев. Мисля, че РБ дължи на интелектуалците тази подкрепа на посочен от тях кандидат, заяви той и допълни, че РБ е жизнен проект, който на всеки следващ вот подобрява резултатите си и с проф.Минеков ще потвърди тенденцията.

Попитан за номинацията на Гроздан Караджов Димитър Танев каза, че вътрешно проучване на ДБГ, сред избраните за делегати на конгреса на партията през октомври, е показало катастрофално ниска подкрепа – само 2 от 800 гласа – за Караджов. Той няма да може да обедини нито РБ, нито да мобилизира структурите на ДБГ, които, знаете, че постигнаха най-добри резултати и кметове на местните избори. Нито един кандидат на РБ не може да направи успешна кампания без приноса и работата на нашите над 230 структури, готови и мобилизирани за изборите, заяви още заместник-председателят на ДБГ.

На въпрос за кандидатурата на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко Танев каза, че Трайков трябва да убеди РБ, че цели силно представяне на изборите в полза на Блока и е готов да работи за цел балотаж, а няма да позволи да се използва кандидатурата му за упражняване на натиск или други неполитически цели, различни от балотаж.

Процесите в ляво Танев коментира, че са естествен ход на разделение, като уточни, че България има нужда и от силна левица, и от силна десница. АБВ постоянно даваше ултиматуми, показваше непрозрачност още като бяха в правителството. Лидерът им говори едно, депутатите правят друго, министърът им правеше трето и аз очаквам катастрофален резултат на левицата, обобщи ситуацията Димитър Танев. По думите му, левицата няма обединяваща, а напротив – разединяваща кандидатура, срещу която РБ е готов да издигне силен граждански кандидат.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2414 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Фонзи

2016.08.25 | 04:12

1
ХАхах , тия са толкова жалки че и троловете не спамят :D:D:D:D:D

Добави коментар

Водещи новини