Майка откри 6-годишното си момченце изпаднало в безсъзнание пред телевизора

  • 23 август 2016 21:28

  • 53486
  • 0
Майка откри 6-годишното си момченце изпаднало в безсъзнание пред телевизора
©

6-годишно момченце от Кресна е прието в реанимация на благоевградската болница, след като е открито в безсъзнание от майка си. Инцидентът е станал в неделя вечерта, докато тя приспивала по-малкото двегодишно дете, баткото гледал телевизия в друга стая.

При влизането след 10-15 минути майката намерила 6-годишното дете, свито на кълбо на пода, загубило съзнание и с пяна на устата. То е било само в стаята, възможно е да е получило припадък от сериозно нараняване на главата си, но не е ясно дали е падало и как. През деня то било спокойно и игриво, нямало никакви оплаквания, пазела го бабата, пише struma.bg.

Екип на Спешна помощ - Кресна с линейка, под активно наблюдение на медик, придружавано и от бащата, са транспортирали детето за благоевградската болница. Свикан е екип от специалисти за консултация, момченцето било унесено, не реагирало. След оказаната първа помощ детето е изведено от критичното състояние, но останало объркано, с промени в съзнанието. Първоначалните съмнения за моментния припадък са вирусна инфекция - лека форма на енцефалит (мозъчно възпаление) или силно натравяне от погълнати по невнимание медикаменти, но такава интоксикация при направените изследвания не се потвърждава. При извършеното изследване на скенер не е установен мозъчен оток или травматични увреждания на мозъка от удар при падане.

Директорът на МБАЛ - Благоевград д-р Огнян Митев даде подробности за състоянието на детето: „Състоянието на детето на този етап е стабилно, то е спокойно, няма оплаквания от повишена температура или повторен припадък, резултатите от направените изследвания - лабораторни и други, са в норма, продължават консултациите за вирусна инфекция или друг проблем (неврологично заболяване), за да се установи причината за състоянието му”.

Детето остава в реанимация, поясни още болничният директор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
53486 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини