Пожарите край Харманли са умишлени

  • 23 август 2016 15:38

  • 2408
  • 0
Пожарите край Харманли са умишлени
© Булфото

Пожарът край Харманли е под контрол, но не е потушен. Продължава гасенето в трикилометровия участък между селата Остър камък и Иваново. Пожарникари, военни и лесничеи продължават работа в огнището. Полицията работи по версията за умишлен палеж.

Пожарът затвори пътя Харманли – Маджарово. Фронтът е около 3 километра, а със стихията се борят около 100 души. Това съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев в ефира на БНР. Около 3 хиляди декара гора са изгорели при пожара, съобщи Дечев.

Той изрази надежда до края на деня да бъдат потушени всички огнища и бедственото положение в района да бъде отменено, тъй като пожарът вече е овладян.

По-рано през деня областният управител на Хасково каза, че в момента на пожара има около сто огнеборци. "Имаме напредък в овладяването, в момента се обхожда това трасе, за което споменах, което е все още активно, тъй като имаше дъждове в района, но не и на мястото на пожара. Надявам се в рамките на деня да успеем да тушираме и последния пожар. Предполага се, че палежът е умишлен. Това е основната версия, по която работи полицията". "Все още полицията води разследване, но тук трябва да сме категорични и да кажем, че не става дума за почистване на пасища или къси токови съединения. Пожарите са въникнали много близко един до друг и впоследствие се съединиха", каза още Дечев.

Подпалването край Изворово също беше умишлено причинено от почистване на ливади със селскостопанска техника. По случая има задържани двама души – арендатор и негов работник.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини