Димитър Цонев почина

  • 23 август 2016 14:20

  • 102891
  • 0
Димитър Цонев почина
© Булфото

На 56 години почина телевизионният водещ Димитър Цонев. Той не успя да се пребори с тежкия инсулт и последващата белодробна инфекция, която получи. Това съобщи дъщеря му в профила си във Фейсбук.

Вчера лично шефът на ВМА генерал Николай Петров заяви в сутрешния блок на БНТ, че състоянието на Цонев остава много тежко. "Той е осми ден при нас, но продължава да е в тежко състояние. Поддържаме органите му чрез апарати. Той получи и тежко белодробно усложнение. Засегната тежко е и централната нервна система. Това заяви генерал Николай Петров".

"Към момента тежките белодробни усложнения изземват инициативата, но нещата като цяло са под контрол. Органите му и дишането се поддържат изкуствено. Борим се за живота му", добави ген. Петров.

Припомняме ви, че Димитър Цонев беше приет в реанимацията на Военна болница, след като получи масивен инсулт.

Семейството се прибирало от почивка във Варна. Цонев шофирал и се оплакал от главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може би е нещо съдово. Когато се прибрали у дома, той се почувствал още по-зле. Тогава бил приет в реанимацията на Военна болница, направена му бе мозъчносъдова операция и лекарите дни наред се бореха с последиците от получения хеморагичен инсулт.

Кариератата на Димитър Цонев е свързана изключително с БНТ. Зрителите го познават като водещ и редактор на информационните емисии „По света и у нас“ и като водещ на различни публицистични предавания. От 2002 до 2005 г. беше говорител на правителството на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица. След това работеше като пиар на „БТК Груп“. В продължение на няколко години се изявяваше в БТВ, където също водеше обзорни предавания. От края на 2014 г. се завърна в БНТ.

Димитър Цонев е автор и на 17 документални филма. Като дете участва и в игрални филми – „Таралежите се раждат без бодли“ и „Записки по българските въстания“. Син е на популярния актьор Коста Цонев (1929 – 2012 г.) и известната тв говорителка Анахид Тачева.

Поклон пред паметта му!

Скоро след тъжната вест премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г написа във Фейсбук: "С прискърбие научих, че днес ни е напуснал големият български журналист Димитър Цонев. Поднесох съболезнования към съпругата му и семейството. Светла му памет!"

Съболезнования изказа и председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
102891 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини