ДАНС се заема с палежа на тютюневите складове (обновена)

  • 23 август 2016 14:14

  • 3457
  • 1
ДАНС се заема с палежа на тютюневите складове (обновена)
© Булфото/Архив

ДАНС подхваща палежа на тютюневите складове, обяви главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Днес в Пловдив той обяви направленията, по които се работи.

Първото е криминално, което ще трябва да изясни прякото възникване на пожара и начина му на разпространение върху четирите тютюневи склада. Втората посока е свързана с търсене на инвестиционния интерес по отношение на въпросните постройки.

"Основната версия, която ни е известна досега е, че клошарят Любомир Данчев е станал причина за подпалването на складовете, но това по никакъв начин не изключва останалите предположения", посочи той.

Цацаров смята, че разследването трябва да търси не само прекия извършител, а инвестиционния интерес, който стои зад този пожар. Според него с пожара се вдига цяла бариера от административни трудности, свързани с евентуален инвестиционен интерес към тютюневите складове, пише "24 часа".

Междувременно Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов уточни, че по време на разпитите задържаният по обвинение за умишлен палеж Любомир Данчев не е отрекъл своята съпричастност към подпалването на пожара. 

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви още, че по време на предварителното разследване ще бъдат изискани и проверени всички "хартийки" от собствениците, община Пловдив и други институции, ще се провери дали е имало инвестиционни намерения от фирмите и на разпити ще бъдат подложени всички - кметът на Пловдив, районният кмет, главният архитект и други отговорни лица.

Не на последно място ще се проследи и начинът, по който е осъществено кандидатстването с проекта за Тютюневия град, включен в концепцията на Фондация Пловдив 2019, с която бе спечелена кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3457 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.30 | 12:03

1
Нищо нова под слънцето .Кучето си лае, керванът си върви

Добави коментар

Водещи новини