Реформаторите разделени за президентската кандидатура

  • 23 август 2016 14:11

  • 2354
  • 0
Реформаторите разделени за президентската кандидатура
© Фейсбук

Проф. Велислав Минеков е единственият автентичен граждански кандидат, издигнат от интелектуалци, който ние подкрепяме, и смятаме, че това е най-подходящата кандидатура на Реформаторския блок /РБ/ за президент. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев преди заседанието на Изпълнителния съвет на РБ.

Ананиев уточни, че според данните от предварителното проучване сред структурите на ДБГ номинацията на Гроздан Караджов е неприемлива. Той няма как да мобилизира нашите структури да работят за него като кандидат-президент, подчерта Ананиев и допълни, че ДБГ е най-голямата партия в РБ с 223 структури и не мисли, че един кандидат на РБ може да се лиши от тази подкрепа.

Ананиев заяви, че ДБГ има колебание и около номинацията на Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, който на изслушването миналата седмица заявил, че при една "правилна" кандидатура на ГЕРБ, той може да се оттегли. "Това е колебливо поведение. Ние искаме твърди гаранции, че всеки един кандидат на РБ ще се бори за най-добър резултат на блока, тъй като нашата цел е или победа, или най-малко балотаж", заяви Ананиев. Той подчерта, че 80 процента от симпатизантите на блока очакват реформаторите да излязат със собствена кандидатура.

Председателят на БЗНС и министър на отбраната Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. заяви, че ген. Съби Събев е тяхната номинация за кандидат-президент от името на РБ. Ще продължаваме да настояваме за обща кандидатура заедно с ГЕРБ, допълни Ненчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини