Кунева "за зла участ" била в отпуск, когато пуснали поръчката за 2 милиона

  • 23 август 2016 13:10

  • 1996
  • 4
Кунева "за зла участ" била в отпуск, когато пуснали поръчката за 2 милиона
© Булфото Архив

Съжалявам, че единствената седмица, в която бях в отпуска, беше седмицата, в която обществената поръчка за рекламните материали беше на страницата на Министерството на образованието и науката (МОН). И зла участ с главния секретар на МОН Красимир Вълчев едновременно излязохме в отпуска и нямаше кой да направи обяснението.

Това заяви пред журналисти вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Нейното обяснение беше, че подобни обществени поръчки са работили шестима министри в МОН и всички министерства, които имат оперативни програми.

"Във всяка една сфера, свързана с оперативна програма, ЕС държи да има знак, че това не е по благоволение на едно или друго правителство или на един или друг министър, включително и на министър на образованието, а е направено през ЕС", поясни Кунева.

"За тези 2 милиона лева сега за рекламни материали или близо 4 милиона в предишния период, колкото е дало това министерство, със сигурност можем да им намерим много добро приложение. Тази възможност съществува, но за парите от българския бюджет, за парите от европейския бюджет имаме задължения, които, ако не ги изпълним, ще върнем цялата сума по програмата", заяви още тя.

Министърът подчерта, че обществената поръчка е спряна.

Последвайте канала на

БТА
1996 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Иванов

2016.09.20 | 20:56

4
И КОЙ пусна тази обществена поръчка или това отново ще остане тайна за обществото?
Дончо

2016.09.20 | 20:56

3
Кой е подписал заповедта за поръчката

2016.09.20 | 20:56

2
Тази ни каза, че 2 млн. пак ще ги даде за глупости защото са по оперативна програма на ес и парите трябва да се усвоят, разбирайте откраднат.

2016.08.24 | 18:42

1
Ес държи да има знак ,запалка за цигари ,и всичко друго ,което не е свързано с образованието .Кунева и за блоковете на АЕЦ се оправдаваше с ЕС.Мръсна и гадна ком.пачавра

Добави коментар

Водещи новини