Гръцката църква сваля расото на Дим Дуков заради порнографски снимки

  • 07 декември 2011 20:57

  • 8023
  • 7
Гръцката църква сваля расото на Дим Дуков заради порнографски снимки
©

Гръцката старостилна църква сваля расото на Дим Дуков и го разжалва от сана на митрополит.

Това съобщава на сайта си епископата около Авлонския митрополит Ангелос.

Крайната мярка е предприета заради скандал с порнографски снимки на бившия моден коафьор, който се подвизаваше досега в гръцки манастир под монашеското име Дамаскин. Той бе ръкоположен за митрополит там през есента на миналата година, след като у нас Синодът категорично му забрани да се нарича духовник заради нетрадиционната му сексуална ориентация, пише "Монитор".

Заедно с него са разжалвани и българите Гервасий и Кирил, които след провала на Пименовите разколници у нас също заминаха за Гърция и станаха епископи към църквата на старостилците там. Те също са качили куп свои голи снимки в интернет.

Гърците твърдят, че са били измамени, а Дамаскин е "откраднал митрополитския сан", като е скрил, че вече има забрана в България да служи като духовник. След като и двамата отказали да дадат обяснение за подвизите си в мрежата, и двамата са разжалвани, като вярващите са предупредени да не общуват с тях. От сайта си старостилната гръцка църква се извинява на хората, че е била подведена и е приела в редиците си за духовници скандалните българи.

Дим Дуков замина за Гърция, след като прецени, че в България няма да има последователи, ако основе и регистрира своя собствена църква, в която да се служи по стария календар, каквото бе първоначалното му намерение, припомниха от Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет, цитирани от "Монитор".

За окончателното му намерение допринесе и факта, че Столичната община отказа да му издаде
разрешение за градеж на храм който по думите му трябваше да бъде по-голям от патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски”.

Модният коафьор бе подстриган за монах преди десетина години под името Дамаскин в Троянския манастир. Преди това той стоя близо три години в Рилския манастир като послушник, но игуменът там не пожела да го покалугери, като обяви, че Дим Дуков няма смирение, послушание и проявява „греховно поведение към братята”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
8023 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
gogo

2014.02.21 | 11:35

7
РОДИНАТА НА ПЕДАЛИТЕ,ПЛЮЕ И ОТРИЧА ПЕДАЛИТЕ..ХА ХА ХА

2014.02.21 | 00:41

2
коя е родината на педалите неразбрах
Az

2014.02.21 | 10:39

6
Знае къде да си търси огрийки манафа ! В църквата...
педерастия

2014.02.21 | 00:43

5
КАК ТОЯ ПЕДЕ*АСТ ИЗВЕСТЕН НА ВСИЧКИ С ДЕМОНСТРИРАНЕТО И ПРОПАГАНДИРАНЕТО НА ТРАНССЕКСУАЛНАТА ОРИЕНТАЦИЯ ОТИВА В ГЪРЦИЯ И ЗА НУЛА ВРЕМЕ СТАВА МИТРОПОЛИТ КАТО ПРЕЗТОВА ВРЕМЕ ПРОДЪЛЖАВА СЪС СВЕТСКИТЕ СИ ИЗЯВИ НА РОДНА ЗЕМЯ БЕЛКИМ ГЪРЦИТЕ ДА НЕ СА ЗНАЯЛИ ЛИ ДА НЕ СМЕ НА ДРУГИЯ КРАЙ НА СВЕТА ИЛИ ИМА НЕЩО ИЛИ ВЪОБЩЕ НЕ Е ВЯРНО ЧЕ Е СТАВАЛ МИТРОПОЛИТ (НАЙ ВЕРОЯТНО ТРИМАТА ПЕДЕ*АСИ СА ОТИШЛИ ДА СИ КУПОНЯСВАТ СРЕД ДУХОВНО УЕДИНЕНИЕ - ГЪРЦИТЕ СА ГИ УСЕТИЛИ И СА ИМ БИЛИ ШУТА И СЕГА ТАЯ ЖЪЛТА СТАТИЯ ГО ИЗКАРА ЧЕ ЗА НЯКОЛКО ДНЕВНИЯ СИ ПРЕСТОЙ ТАМ ЕДВА ЛИ НЕ ЗА МАЛКО Е ЩЯЛ ДА СТАНЕ ГЛАВА НА ГРЪЦКАТА ЦЪРКВА) (КОЛКОТО ДО ПЕДЕРАСТИЯТА И ХОМОСЕКСУАЛИЗМА - ДА ТЕ СА БИЛИ РАЗПРОСТРАНЕНИ В ГЪРЦИЯ ПРЕЗ АНТИЧНОСТТА , НО СЛЕД НАЛАГАНЕТО НА ХРИСТИЯНСТВОТО КАТО ОФИЦИАЛНА РЕЛИГИЯ И НАВЛИЗАНЕТО В СРЕДНОВЕКОВИЕТО ХОМОСЕКСУАЛИЗМА Е ОТХВЪРЛЕН НАПЪЛНО ЗАРАДИ ВАЖНАТА РОЛЯ НА ЦЪРКВАТА И ЯСНАТА И ПОЗИЦИЯ ОТНОСНО ПЕДЕРАСТИЯТА И СОДОМИЯТА - ЗА ТОВА МОЛЯ ДА БЪДЕМ ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕКТНИ)
МУХЪЛ

2014.02.21 | 00:42

4
РЕСПЕКТ ПРЕД ДИМЧО КВО КАТО Е ГЕЙ НАПРАВИЛ ГИ Е НА МАЙМУНИ ЕВАЛЛА НАШИТЕ СА БИЛИ БАНДА ОТ ТРИМА-ДИМО ГЕРВАСИЙ И КИРИЛ
mire

2014.02.21 | 00:41

3
Отдавна е ясно,че древните гърци са измислили секса.След това римляните го усъвършенстват,като включват и жени в него.
al

2014.02.21 | 00:41

1
Тоя лапа куреве и иска да е митрополит!?? Долен педал!

Добави коментар

Водещи новини