Най- скъпите предястия в света

  • 23 август 2016 10:06

  • 2791
  • 1
Най- скъпите предястия в света
©

Предястието е онази част от менюто, която често пропускаме или, на която обръщаме внимание на специални поводи. Когато се сблъскате с четиристепенно меню, то очаквайте второто нещо, което да бъде сервирано пред вас да бъде предястието. То се сервира преди основното и в много от случаите е студен ордьовър. Обикновено е такова, че да бъде „изядено с ръка“ или с минимално използване на прибори.

За първоизточници на предястието се смятат Русия и Китай, но има сведения още от Римската империя, където се е сервирало по две основни ястия- едното по- оскъдно, което е минавало за ордьовър. foodpanda, подбра най- възхитителните предястия, отличени от световните мастър шефове. Хапки с крема сирене и краставици.

Колкото и обикновено звучи, това е едно от най- предпочитаните предястия. В един от най- скъпите холандски ресторанти, може да си поръчате срещу 86 евро.

Руле със сирене и прошуто.

Представлява малки палачинкови хапки, навити на руло. Разбира се сиренето и прошутото трябва да са от най- високо качество. Този италиански ордьовър, може да поръчате срещу 165 евро, в Милано.

Пилешки дип.

Приготвя се от пилешко месо и крема сирене, приготвени под формата на мус, запечен с три вида сирена.

Него може да консумирате в Бъфало срещу 190 евро.

Кралски скариди със сметана.

Това популярно предястие се предлага в едни от най-добрите ресторанти в света. В Дубай може да го поръчате срещу 325 евро.

Пълнени домати „Капрезе“.

Този мини ордьовър представлява пълнен домат с бекон, гъста сметана, маслини и моцарела. В известен хотел в Швейцария, може да си го поръчате срещу скромната сума от 184 евро.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2791 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
koko606

2016.08.23 | 12:01

1
"Вижте кой съм аз" нищо друго- краставица с извара. Може да приготвят и "филия с мас" за 500 евро. Ха,ха ха.

Добави коментар

Водещи новини