Нов параклис в с.Градево

  • 23 август 2016 09:54

  • 1576
  • 1
Нов параклис в с.Градево
©
Нов параклис бе осветен в местността Порогош край махала Павлевска на симитлийското село Градево. Постройката е непосредствено до малкия параклис, който бележеше къде е имало оброчище преди векове. Главен инициатор и финансов благодетел за построяването на светата обител е Светла Везенкова.

Преди 4 години тя поставя малкото параклисче, което да носи името "Св. Четиридесет мъченици". Тя заедно със семейството си и много доброволци и майстори в построяването на параклиси започват да изграждат сградата. Край нея вече е обособена градинка, насред дивната красота на Пирин планина и село Градево.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1576 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рая

2016.08.23 | 14:27

1
Българите мало и голямо масово да се върнат към Православната вяра,това е най праведната ,демократична и истинска оповаваща на човешките ценности,морал и човеколюбие вяра.Осъзнайте се хора и не изоставяте нещо което сме създали самите ние.Ако ние се отричаме от вярата си никой няма да ни поздрави за това ,напротив даваме фронт да ни подтискат и заобикалят други народи и други изповедания.Варвайте във виличието на духовната сила която всеки носи и когато сме заедно тя е непобедима.Амин.

Добави коментар

Водещи новини