Фондацията на семейство Клинтън ще се реформира

  • 23 август 2016 07:25

  • 1316
  • 2
Фондацията на семейство Клинтън ще се реформира
© Gettyimages

Подложена на натиск след ожесточените критики на републиканския кандидат за Белия дом Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, фондацията "Бил, Хилари и Челси Клинтън" ще се реформира, за да изключи възможността за каквито и да било конфликти на интереси в случай, че Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 бъде избрана за президент през ноември.

Това потвърди бившият президент Бил Клинтън, който съобщи детайли за предвидените промени във фондацията, предаде БТА, позовавайки се на АФП. Благотворителната фондация привлече около два милиарда долара от създаването си през 2001 г. за целите на здравеопазването (борба с СПИН и малария), за подпомагане на устойчивото развитие и за борбата с климатичните промени. Фондацията е обсипана с критики от републиканците, които я обвиняват, че е средство на семейство Клинтън за трафик с влияние. Опонентите на Клинтън твърдят, че когато Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 бе държавен секретар от 2009 до 2013 г., чуждестранни дарители -, държави, компании или отделни хора са дарявали пари на фондацията в замяна на облаги от държавния секретар и американското правителство.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който нарича Клинтън "мошеничка", разиграва все по-често картата на това обвинение и вчера поиска фондацията да бъде закрита, напомня АФП. "В продължение на десетилетия семейство Клинтън си пълнеха джобовете, като се занимаваха с дарителите си, вместо с американците. Вече е ясно, че фондацията Клинтън е най-корупмираното предприятие в политическата история. Тя трябва веднага да бъде закрита", заяви Тръмп в комюнике. Тези твърдения обаче не са подкрепени с доказателства, отбелязва АФП.
Бил Клинтън вчера защити дейността на своята благотворителна фондация, предаде АП.

Той каза, че тя е "подобрила живота на милиони хора по света", но в нея трябва да бъдат внесени промени, ако съпругата му Хилари влезе в Белия дом. В електронно писмо до близо половин милион поддръжници бившият президент даде подробна информация за предвидените реформи във фондацията, "за да бъдат уталожени легитимните безпокойства за евентуални конфликти на интереси". Отсега нататък ще се приемат само дарения от американски граждани, от хора, живеещи постоянно в САЩ или от независими американски фондации. Фондацията ще бъде преименувана на "Фондация Клинтън" и Бил Клинтън ще се оттегли от управителния съвет. Международните кампании на фондацията, финансирани от дарения на чужди правителства, ще бъдат прехвърлени на други организации, които ще продължат тази дейност, добави бившият президент.

Семейство Клинтън няма никакво намерение да преминава в отбранителна позиция, отбелязва АФП. След обвиненията на Тръмп към фондацията, председателят на екипа на кампанията Джон Подеста отново отправи остри критики към отказа на републиканския кандидат да публикува декларацията за доходите си, което по традиция прави всеки кандидат за Белия дом.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1316 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
beIN SPORTS

2016.08.24 | 10:35

1
Ashkolsun,dostojno semeistvo

2016.08.24 | 10:36

2
Много достойно ,наистина и Моника същото мисли си !

Добави коментар

Водещи новини