3 вълшебни концертни вечери в двореца Врана

  • 22 август 2016 18:19

  • 1438
  • 0
3 вълшебни концертни вечери в двореца Врана
©

Изключително музикално събитие се очаква да озвучи столицата ни в началото на септември. В продължение на три дни паркът Врана ще приветства музикални шедьоври, изпълнени на живо, които ще впечатлят и най-всеотдайните меломани сред вас. 9-ти, 10-и и 11-и септември ще ви посрещнат с увертюри и арии от опери и джаз.

Първият концерт от поредицата събития, които ще се проведат в градините на двореца Врана, е наречен с приказното име „Бал в Двореца“. Той ще ни пренесе в света на операта - бляскава, шармантна и опияняваща. Някои от най-незабравимите арии, дуети и ансамбли, написани от големите майстори Калман, Лехар, Щраус, Верди, Пучини, Чилкот и пр. ще се носят в звездната вечер в изпълнение на две прекрасни дами (Мария Радоева и Росица Инджева) и трима чудесни тенори (Михаил Михайлов, Емил Палов, Ангел Антонов). Софийската филхармония и националния филхармоничен хор ще се изяват под палката на Славил Димитров.

Втората вечер от музикалното събитие на есента ще премине под името „Традиция, класика, джаз“. Сцената ще заеме камерен оркестър със солисти Франсоа Салк (виолончело) и Самюел Струк (китара). Ще изпълнят творби от Астор Пиацола, Джанго Рейнхард, Стефан Грапели и др. Музикантите ще изтъкат невидими подвижни мостове между формална музика и импровизация в един великолепен концерт и ще хвърлят нова светлина върху класическия репертоар, традиционните за Централна Европа мелодии, тангото и джаза.

На 11 септември в градините на двореца Врана ще бъде самата „Кралица на феите“ на английския майстор на барока Хенри Пърсел. Първото музикално „превъплъщение“ на Шекспировата „Сън в лятна нощ“, това е операта, която някога е завладяла публиката с пищността и изумителните си сценичи ефекти. И с непреходната красота на музиката, която предизвиква огромна „нова вълна“ от интерес в края на 20 век. Партитурата е губена, намирана, преоткривана и сега и вие можете да присъствате на пресъздаването й сред красивия естествен дворцов декор на парка Врана, поднесена от прекрасни солисти и Софийската филхармония под палката на британеца Патрик Ертън, вече завладял въображението на софийската публика с програмата „Англия, моя Англия“.

Елате в градините на двореца Врана на 9, 10 и 11 септември - балът и красивата музика ще бъдат там заедно с неуловимия чар на отиващото си лято!

Загл. снимка: www.lux-party.com 

Последвайте канала на

1438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини