Ремонтират основно три училища в община Тетевен

  • 20 август 2016 17:08

  • 1193
  • 0
Ремонтират основно три училища в община Тетевен
© Булфото (архив)

Три училища в община Тетевен ще бъдат основно ремонтирани. Строителните дейности няма да попречат на учебния процес, уверяват от общината.

Още преди началото на новата учела година ще започнат ремонтни дейности в защитеното училище в село Черни Вит. Министерството на образованието е осигурило 130 хиляди лева по проект за оптимизиране на мрежата от училища в община Тетевен, съобщи кметът Мадлена Бояджиева пред БНР. "Ще се ремонтира основно общежитието, сградата и театралния салон на училището, който е в много тежко състояние. Ремонта е доста голям, ще го правим успоредно с училищния процес", каза още тя.

Бояджиева допълни, че по Програмата за развитие на селските райони се подготвя проект за СОУ "Георги Бенковски" в Тетевен, на стойност 1,2 милиона лева. По оперативна програма "Региони в растеж" вече има одобрен проект за Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" на стойност 1,3 милиона лева. 1,3 милиона лева. Кметът на Тетевен поясни какво предвиждат ремонтните дейности в тези училища - енергийна ефективност, подобряване на отоплението и ремонт на покривите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини