НАП запечата супермаркети в "Албена" и "Златни пясъци"

  • 19 август 2016 13:32

  • 13691
  • 4
НАП запечата супермаркети в "Албена" и "Златни пясъци"
© Булфото Архив

НАП запечата четири супермаркета в черноморския комплекс "Албена" и още 11 в курорта "Златни пясъци", съобщават от териториалната дирекция на приходната администрация във Варна.

Всички магазини за хранителни стоки са от една и съща верига супермаркети, регистрирани на три отделни дружества.

До мярката се е стигнало след предприетите действия от НАП по обезпечаване на вземания - чрез запор на парични средства от касите на обектите. И трите дружества имат задължения към НАП в големи размери. Въпреки че дневните обороти на всеки от обектите надхвърля 7000 лева, задълженията към бюджета не се погасяват, пояснява Красимир Павлов, старши експерт в звено "Комуникации" в териториалната дирекция, цитиран от БТА.

След първоначалните изземвания на оборотни средства от касите длъжниците прехвърлят стопанисването на обектите на новорегистрирани дружества, които имат едни и същи собственици. Целта е да се избегне плащането на данъци и осигурителни вноски. Във всичките търговски обекти продължава пълната инвентаризация на стоките, допълват от местната приходна администрация.

Данъчните инспектори разкриват още, че работещите в обектите не са назначени на трудови договори, а на договори "за лизинг". Тоест назначени към едно от дружествата,те биват преотдавани на другите дружества.След среща с ръководството на НАП-Варна управителят на дружествата пое ангажимент за погасяване на всички данъчни и осигурителни задължения в най-кратък срок, информира Красимир Павлов.

По думите на директора на НАП-Варна Милена Колева играта на криеница с агенцията води до налагането на подобни крайни мерки.Според Колева големите търговски обекти и фирми трябва да бъдат за пример на малките търговци, които значително са подобрили поведението си при спазването на данъчните закони през последните месеци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
13691 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Боби

2016.08.23 | 14:10

3
Е не може масово да се краде,а да искаме високи пенсии и заплати.И БОГда слезе с това племе не може да се справи.
Каро

2016.08.23 | 14:10

4
Напротив вижда се, че ако институциите си вършат работата схемите не виреят дълго. Проблемът е че в България всичко се прави за парлама предизборно а после минават пак на рушвети.
Коста

2016.08.23 | 14:10

2
Сетиха се, само че накрая на сезона!Защо не го направиха постоянно това действие от май до септември?Май някой не само не плаща данъци, но и не плаща на когото трябва за каквото трябва!Та май сега са се разбрали, но не в наша полза!

2016.08.22 | 16:55

1
като няма хляб , ще ядът пасти , това де туристите

Добави коментар

Водещи новини