Изправят пред съда каналджията, заради когото уволниха шефа на "Гранична полиция"

  • 19 август 2016 12:17

  • 1111
  • 0
Изправят пред съда каналджията, заради когото уволниха шефа на "Гранична полиция"
© Булфото

Превозвачът на мигранти, заради когото последваха уволнения в "Гранична полиция", днес застава пред Бургаския окръжен съд. Там ще бъде гледана мярката му за неотклонение. Това съобщиха от съда. Заседанието е насрочено за 14 часа.

Става въпрос за Григор Григоров, който през юни бе заловен да превозва незаконно 65 чужденци без документи край Резово.

Припомняме, че е последвало прехвърляне на фирмата му на името на баща му Тошко Стоянов. След това фирмата и новият собственик са сключили договор с директора на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов. Спечелената поръчка е за 195 хиляди лева без ДДС за 1 година. След скандала комисар Антонио Ангелов бе уволнен.

Спрямо самия Григоров след ареста му през юни съдът в Царево е постановил постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

По-късно Окръжният съд в Бургас я изменя в "домашен арест". От съда припомниха, че на 12 август е поискано изменение на "домашния арест" в по-лека мярка. Царевският съд е оставил без уважение това искане.

Освен това първоначално Григоров се е съгласил с прокуратурата в Царево да сключи споразумение и да се признае за виновен. В заседанието обаче е оттеглил пълномощното от адвоката си и се е отказал от споразумението. Вероятно делото за каналджийство срещу него ще бъде гледано по общия ред.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини