Постоянен арест за многократно осъждан дилър на марихуана

  • 19 август 2016 11:51

  • 1169
  • 0
Постоянен арест за многократно осъждан дилър на марихуана
©

Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на И. Стоянов на 42 години от Варна, привлечен като обвиняем за държане и опит за разпространение на наркотични вещества на 17 август, съобщават от съда.

Съдът прецени, че въз основа на събраните до момента доказателства, може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъплението, за което е обвинен. В дома на Стоянов са открити 267 грама марихуана, както и везна, която служи за претегляне на наркотично вещество. Варненецът е бил задържан при опит да разпространи марихуана, като е разпитан редовен купувач на марихуана, с който Стоянов се е срещнал и в деня на престъплението с цел да му разпространи наркотици. Той е осъждан 8 пъти за престъпления против собствеността, включително и извършени при условията на опасен рецидив. Изтърпявал е и наказание „лишаване от свобода".

Утежненото му съдебно минало е основание съдът да прецени, че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, ако остане на свобода. Затова съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд във Варна на 30 август.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини