Синът на покойния Осама бин Ладен призовава саудитците да свалят проамериканския режим в Рияд

  • 18 август 2016 07:13

  • 2045
  • 1
Синът на покойния Осама бин Ладен призовава саудитците да свалят проамериканския режим в Рияд
©

Синът на покойния Осама бин Ладен - основателя на терористичната мрежа Ал Кайда, призова саудитците да свалят режима в Саудитска Арабия и да освободят страната от влиянието на САЩ, предаде Франс прес, цитирайки аудиопослание, препредадено от СИТЕ - американския център за наблюдение на джихадистки сайтове.

В недатираното послание Хамза бин Ладен призовава младите саудитци и "тези, които са способни да се бият", да се влеят в "Ал Каида на Арабския полуостров" - базирана в Йемен джихадистка структура, за "да се сдобият с нужния боен опит".
23-годишният Хамза бин Ладен е син на убития от американски командоси през май 2011 г. в Пакистан Осама бин Ладен, който бе наследен начело на терористичната мрежа от Айман аз Зауахири. Осама бин Ладен - мозъкът зад терористичните атаки на 11 септември 2001 г. в САЩ, бе лишен от саудитско гражданство през 1994 г. заради подкрепата му за ислямистки групировки и фатви (религиозни присъди) срещу режима в Рияд и срещу САЩ.

Хамза бе любимият син на бившия лидер на Ал Кайда, който искаше да го направи свой наследник начело на джихадистката групировка, личи от разсекретени документи, иззети при нападението на американските командоси в Пакистан през 2011 г. Сред тях бе и писмо на Хамза до баща му, в което той изразява желанието си да се включи в джихада.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.02.11 | 01:59

1
Ето затова врага се прочиства до 9 коляно.....

Добави коментар

Водещи новини